Steunouder gezocht voor een een een broer (6 jaar) en zus (7 jaar)

Steunouder gezocht voor een een een broer (6 jaar) en zus (7 jaar)

Taak · 2–4 uur
Waddinxveen, Zuid-Holland, Nederland
Kinderen & JongerenBuurt & omgevingWelzijn
3 Goede gezondheid en welzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Kwadraad
#56319
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Kwadraad1/activiteiten/Steunouder-gezocht-voor-een-vrolijke-spontane-tweeling-van-7-jaar/56319 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Voor deze twee kinderen ben ik op zoek naar een steunouder! Apart of met elkaar, het kan allebei! Ben jij hun steunouder?

Uitgebreide omschrijving

Heb jij een groot hart én een plekje in je huis én in je leven? Dan ben jij misschien dé steunouder voor (één van) deze kinderen die hen één middag per week opvangt en zo de ouders wat lucht geeft?


De moeder is best in staat om voor haar kind(eren) te zorgen, maar heeft het best zwaar. Zelf heeft zij onvoldoende netwerk om haar kinderen een moment per week onder te brengen. Door een middag per week (één van) haar kinderen onder je hoede te nemen, zorg je ervoor dat de moeder zelf goed voor haar kinderen kan blijven zorgen. Door dit gezin op deze manier te steunen, draag je eraan bij dat de stress toeneemt en eventuele 'zwaardere' hulp nodig zal zijn.


Vanaf 21 jaar tot 80 jaar, met of zonder kinderen, jij kunt Steunouder zijn.

Je hoeft met de kinderen niets bijzonders te doen. Zij draaien gewoon een middagje mee in jouw/jullie leven. Jij bent als het ware een (extra) oom of tante, opa of oma, buurman of buurvrouw bij wie zij weer gewoon onbezorgd kind kunnen zijn. Beiden zijn gemakkelijk in het contact. Zij houden onder andere van buitenspelen, kleuren en tekenen.


Lijkt dit je wat? Neem dan contact op met Sandy van Gageldonk, Steunouder coördinator voor de gemeente Waddinxveen. Zij vertelt je er graag meer over.


We hebben in Waddinxveen meerdere aanvragen van vraagouders dus we kunnen kijken wat je mogelijkheden zijn. Stuur Sandy in een reactie je telefoonnummer en emailadres, dan neemt zij zo snel mogelijk contact met je op.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Kwadraad

De maatschappelijk werkers van Kwadraad staan midden in de samenleving. We ondersteunen mensen die zelf geen oplossing kunnen vinden voor hun problemen. Daarvoor gaan we actief naar ze toe: de wijk in en achter de voordeur.