Over ons

Je kunt bij Vrijwilligerswerk Waddinxveen terecht voor waardering, informatie, advies en ondersteuning met betrekking tot vrijwilligerswerk. Wil je als vrijwilliger aan de slag in Waddinxveen? Wij bieden bemiddeling op maat én een actueel, uitgebreid vacatureoverzicht. Wil je als organisatie vacatures voor vrijwilligers plaatsen? Ook dan kun je bij ons terecht voor bemiddeling en ondersteuning.


Met onze diensten en initiatieven leveren wij een belangrijke bijdrage aan het versterken van het lokale vrijwilligerswerk. We ondersteunen organisaties en burgerinitiatieven met werving van vrijwilligers, advies en informatie over de inzet van vrijwilligers, deskundigheidsbevordering en lokale samenwerking.

Speerpunten van Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen

 • De vacaturebank biedt vrijwilligersorganisaties een centrale plaats om vacatures onder de aandacht van Waddinxveners te brengen.
 • De vrijwilligerspool; Laat organisaties weten waar jij bij kunt helpen en ontvang berichten van organisaties en mensen die hulp nodig hebben direct in je inbox!
 • Deskundigheidsbevordering, via de Vrijwilligersacademie, voor zowel vrijwilligers als vrijwilligersorganisaties.
 • De vrijwilligersonderscheiding, het Vergulde Hefje, speciaal bedoeld voor de ‘stille vrijwilliger’. Dit zijn vrijwilligers die met hun inspanningen niet op de voorgrond treden en het vanzelfsprekend vinden om zich belangeloos in te zetten. Zij hebben een staat van dienst opgebouwd door hun inzet en betrokkenheid bij het vrijwilligerswerk.
 • Jaarlijks zullen er één of meerdere activiteiten georganiseerd worden om vrijwilligers te bedanken voor hun belangeloze inzet en betrokkenheid.
 • De organisatie van de Vrijwilligersmarkt Waddinxveen
 • De organisatie van de Maatschappelijke Beursvloer Waddinxveen
 • Stage makelaar voor de maatschappelijke stages van het Coenecoop College
 • Ondersteuning bij NLdoet

Coördinator

Hallo! Een nieuw gezicht in Waddinxveen!

Mijn naam is Caroline Schillemans, en ik ben per 20 juni jl. aangetreden als de nieuwe vrijwilligerscoödinator. Ik volg Margo Vreeburg op.


Samen met mijn partner, dochter en hond woon ik in Gouda (Westergouwe, dus heel dicht bij Waddinxveen) en ben zeer regelmatig in Waddinxveen te vinden, onder andere om boodschappen te doen en te winkelen maar ook om te trainen met onze hond bij de HSVW.


De afgelopen jaren heb ik bij diverse culturele instellingen gewerkt en veel voor én met vrijwilligers gewerkt. Ik vind het een fantastische uitdaging om nu als coördinator aan de slag te mogen gaan en het vrijwilligerswerk in Waddinxveen te ondersteunen.


Ik kijk er naar uit om kennis te maken met de vele instellingen die met vrijwilligers werken, en uiteraard ook met de vrijwilligers die door hun inzet Waddinxveen een stukje mooier en gezelliger maken.

Schroom dan ook niet om me een berichtje te sturen of me een keer te bellen om een afspraak te maken. Mijn werkdagen zijn dinsdag, woensdag en donderdag

Ik maak graag tijd om kennis te maken met jullie, wie weet tot ziens! 

Het onbezoldigde bestuur van Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen bestaat uit:

 • Jannette Nieboer - Buitenga - Voorzitter
 • Dick de Nijs - Secretaris
 • Niels Hart - Penningmeester

Jaarverslagen

RSIN nummer: 8173.25.530