Vrijwilligersacademie Waddinxveen

Op de Vrijwilligersacademie worden interessante en leerzame workshops en e-learnings aangeboden. Daag jezelf uit, ontwikkel nieuwe vaardigheden, werk aan je leerdoelen en ontmoet nieuwe mensen! Zo maak je jouw werk als vrijwilliger nóg leuker, leerzamer en uitdagender!

Bekijk het aanbod van leerzame workshops, e-learnings en handige tips

Workshops

De Vrijwilligersacademie Waddinxveen biedt kwalitatieve, leerzame workshops.

E-learnings

Ook kun je E-learnings volgen. Dit kun je doen waar en wanneer het jou uitkomt, via internet. 

Interessante tips

Organisaties uit het hele land geven tips over het werken met en het begeleiden en motiveren van vrijwilligers

Start training (H)erken Eenzaamheid

opmerkzaam zijn op eenzaamheid |trainingsbijeenkomst

Donderdag 28 september

Vanaf 18.00 uur  inloop met broodje/soep 19.00 uur

In Wijk- en speeltuinvereniging Zonnig Zuid

Sint Victoriastraat 4


Start training (H)erken Eenzaamheid


VOOR WIE Ben je betrokken bij ‘organisaties met inwonercontacten’ en wil je meer van betekenis zijn, je opmerkzaamheid vergroten? Of je nou actief bent bij een sportclub, kerk en/of jeugd- of ouderenclub, deze training is voor actieve vrijwillige sleutelfiguren. Niet om zelf ‘even’ eenzaamheid te verhelpen, wel om te signaleren en de weg te wijzen naar deskundige hulp.


DAAROM Ook al hoort eenzaamheid bij ieders leven. We komen het vaak onverwachts tegen, vroeg of laat. Je ziet het niet. En wat doen we ermee? Of, wat kun je ermee? Juist omdat structurele eenzaamheid ernstige gevolgen kan hebben geven we het in Waddinxveen bijzondere aandacht. Want, bijna 50% van de Waddinxveners voelt zich (te vaak) eenzaam.


  • Marjan de Jong van HipHelpt Nederland is erbij! Marjan helpt mensen met Leuker leven.
  • Jeannette Rijks leert en inspireert ons. Alles wat je moet weten om eenzaamheid effectief en wetenschappelijk onderbouwd aan te pakken, dat is wat Jeannette Rijks te bieden heeft. Met een eenzaamheidstest, opleidingen voor professionals, boeken en  cursussen voor particulieren.


INFORMATIE In het album waddinxvEEN TEGEN EENZAAMHEID op de Facebookpagina Gezond in Waddinxveen vind je meer informatie over Waddinxveese activiteiten. Op www.waddinxveentegeneenzaamheid.nl staan initiatieven en mogelijkheden om financiële support aan te vragen.


Wil je persoonlijk contact? Neem dan contact op met de regisseur van het Waddinxveens Preventieakkoord, Ellen de Roos. 06 165 29 471 of [email protected]


AANMELDEN Deelnemen is gratis. Wil je vooraf een broodje mee-eten? Laat het weten! Graag je (organisatie)naam en contactgegevens mailen voor 5 september naar [email protected].

Waddinxveen tegen eenzaamheid

Zelf een workshop aanbieden?

Weet jij alles over social media, financiën, HR of een ander interessant onderwerp? En lijkt het je leuk om je kennis te delen met een groep vrijwilligers of vrijwilligerscoördinatoren? Neem dan contact op met ons op.

Algemene voorwaarden trainingen door de Vrijwilligersacademie Waddinxveen

Onze workshops kosten je geen geld omdat wij je graag dit aanbod doen. Degene die de workshop aan jou aanbiedt steekt er tijd, kwaliteit en energie in dus vragen wij van jou wel je aanwezigheid en het akkoord gaan met de voorwaarden waarin o.a. annuleringregels en afwezigheidkosten staan vermeld.

Maak een afspraak

Weet je niet wat bij je past of waar je moet beginnen? Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek met onze coördinator. We helpen je graag verder op weg!