Ondersteuning Thuis in Waddinxveen

Heb je ergens hulp bij nodig of wil je hulp bieden? Dan ben je ook bij Vrijwilligerswerk Waddinxveen op de juiste plek. Je kunt bij ons je hulpvraag insturen, maar ook aangeven als je je wilt inzetten als vrijwilliger voor Ondersteuning Thuis..

Vrijwilligers van Ondersteuning Thuis ondersteunen mensen die hulp nodig hebben in hun thuissituatie, af en toe of regelmatig, voor korte of langere duur. Als vrijwilliger help je bij praktische en ondersteunende zaken. Het gaat niet om het geven van lichamelijke zorg. Onze vrijwilligers komen thuis bij ouderen, ondersteunen bij mantelzorg of bieden hulp in kwetsbare gezinnen.

Veel ouderen komen de deur niet meer uit en hun netwerk is vaak klein. Ben jij die leuke vrijwilliger voor een praatje, spelletje of wandeling?

Of bied jij een helpende hand aan een mantelzorger, zodat hij/zij de zorg voor zijn/haar naaste kan volhouden. Door jouw aanwezigheid kan de mantelzorger er even tussenuit en iets voor zichzelf doen. Dit wordt zeer gewaardeerd.

Of heb je meer affiniteit met een gezinssituatie, waar je ondersteuning biedt in het gezin, met vooral aandacht voor de kinderen.

Ik heb een hulpvraag

Kun je hulp gebruiken? Ken of ben je iemand die graag een vrijwilliger in de thuissituatie wil of nodig heeft, dan kun je een ondersteuningsvraag indienen bij Vrijwilligerswerk Waddinxveen. Heeft u eerst nog vragen, bel of mail gerust.

Ik wil helpen

Voor Ondersteuning Thuis zoeken wij enthousiaste mensen, die het leuk vinden om zich voor een ander in te zetten door het bieden van gezelschap of praktische ondersteuning. Herken jij jezelf hierin? Dan zijn wij op zoek naar jou en nodigen we je van harte uit om je aan te melden als vrijwilliger bij Ondersteuning Thuis.

Ondersteunende organisaties

Naast de Vrijwilligerswerk Waddinxveen, zijn er verschillende organisaties die kunnen helpen bij praktische vragen.


Kun je ondersteuning gebruiken bij het doen van de boodschappen, klusjes in huis, tuinonderhoud, vervoer of heb je behoefte aan sociale steun, bijvoorbeeld na verlies van een partner? Dan kun je contact opnemen met: 

HIP Helpt Waddinxveen.

Tel. nr: 06 - 40 00 03 14

Mail: [email protected]

Dinsdagmiddag tussen 13:00 uur en 16:00 uur.

Donderdagmiddag tussen 13:00 en 18:00 uur.


Seniorenvervoer Waddinxveen

Wanneer u voor een afspraak naar bijvoorbeeld de dokter, fysiotherapeut of het ziekenhuis moet kunt u in Waddinxveen gebruik maken van het seniorenvervoer.

Tel.: 088 02 34 255 (op werkdagen tussen 9.00 en 10.30 uur)

Contact met Vrijwilligerswerk Waddinxveen?

Heb je een vraag en weet je niet goed bij welke organisatie je dan moet zijn? Neem dan contact met ons op via 0182 - 60 17 29 of door een e-mail te sturen naar [email protected].