Ondersteuning Thuis in Waddinxveen

Heb je ergens hulp bij nodig of wil je hulp bieden? Dan ben je ook bij Vrijwilligerswerk Waddinxveen op de juiste plek. Je kunt bij ons je hulpvraag insturen, maar ook aangeven als je je wilt inzetten als vrijwilliger voor Ondersteuning Thuis.

Vrijwilligers van Ondersteuning Thuis ondersteunen mensen die hulp nodig hebben in hun thuissituatie, af en toe of regelmatig, voor korte of langere duur. Als vrijwilliger help je bij praktische en ondersteunende zaken. Het gaat niet om het geven van lichamelijke zorg. Onze vrijwilligers komen thuis bij ouderen, ondersteunen bij mantelzorg of bieden hulp in kwetsbare gezinnen.

Veel ouderen komen de deur niet meer uit en hun netwerk is vaak klein. Ben jij die leuke vrijwilliger voor een praatje, spelletje of wandeling?

Of bied jij een helpende hand aan een mantelzorger, zodat hij/zij de zorg voor zijn/haar naaste kan volhouden. Door jouw aanwezigheid kan de mantelzorger er even tussenuit en iets voor zichzelf doen. Dit wordt zeer gewaardeerd.

Of heb je meer affiniteit met een gezinssituatie, waar je ondersteuning biedt in het gezin, met vooral aandacht voor de kinderen.

Ik heb een hulpvraag

Kun je hulp gebruiken? Ken of ben je iemand die graag een vrijwilliger in de thuissituatie wil of nodig heeft, dan kun je een ondersteuningsvraag indienen bij Vrijwilligerswerk Waddinxveen. Heeft u eerst nog vragen, bel of mail gerust.

Ik wil helpen

Voor Ondersteuning Thuis zoeken wij enthousiaste mensen, die het leuk vinden om zich voor een ander in te zetten door het bieden van gezelschap of praktische ondersteuning. Herken jij jezelf hierin? Dan zijn wij op zoek naar jou en nodigen we je van harte uit om je aan te melden als vrijwilliger bij Ondersteuning Thuis.

Openstaande vacatures Ondersteuning Thuis

Op dit moment zijn wij op zoek naar vrijwilligers voor de volgende vacatures:

klusmaatje
Structureel werk · Flexibele uren
Waddinxveen
klusmaatje
Wie heeft het talent om te klussen om samen met een inwoonster van Waddinxveen van haar huis een thuis te maken? Geplaatst door Ondersteuning Thuis
Samen boodschappen doen? Help iemand op weg!
Structureel werk · Flexibele uren
Waddinxveen
Samen boodschappen doen? Help iemand op weg!
Boodschappen doen, het lijkt zo gewoon maar voor sommige mensen is het een hele klus. Kun jij iemand hierin ondersteunen? Geplaatst door Ondersteuning Thuis
Sociaal contact, kopje koffie of samen op pad?
Structureel werk · Flexibele uren
Waddinxveen
Sociaal contact, kopje koffie of samen op pad?
Voor Ondersteuning Thuis zijn we op zoek naar vrijwilligers die bewogen zijn met kwetsbare burgers en die ondersteuning willen bieden daar waar behoefte is. Geplaatst door Ondersteuning Thuis
Hulp in de tuin
Structureel werk · Flexibele uren
Waddinxveen
Hulp in de tuin
Heb jij groene vingers en wil jij een 83-jarige dame structureel helpen bij de wat grotere tuinklussen? Meld je dan als vrijwilliger!Geplaatst door Ondersteuning Thuis
Bent of gaat u met pensioen? Word steunouder!
Structureel werk · 2–4 uur/week
Waddinxveen
Bent of gaat u met pensioen? Word steunouder!
Of u nu kleinkinderen heeft of juist niet, als u van betekenis wil zijn voor kinderen in de buurt zijn we op zoek naar u!Geplaatst door Ondersteuning Thuis
  Wie wil een band opbouwen op basis van wederkerigheid?
Structureel werk · Flexibele uren
Waddinxveen
Wie wil een band opbouwen op basis van wederkerigheid?
Bent u rond de 75 jaar oud en zou u het gezellig vinden een wandelingetje te maken en een vriendschap op te bouwen met een mede-inwoner van Waddinxveen?Geplaatst door Ondersteuning Thuis

Ondersteunende organisaties

Naast de Vrijwilligerswerk Waddinxveen, zijn er verschillende organisaties die kunnen helpen bij praktische vragen.


Kun je ondersteuning gebruiken bij het doen van de boodschappen, klusjes in huis, tuinonderhoud, vervoer of heb je behoefte aan sociale steun, bijvoorbeeld na verlies van een partner? Dan kun je contact opnemen met: 

HIP Helpt Waddinxveen.

Tel. nr: 06 - 40 00 03 14

Mail: [email protected]

Dinsdagmiddag tussen 13:00 uur en 16:00 uur.

Donderdagmiddag tussen 13:00 en 18:00 uur.


Seniorenvervoer Waddinxveen

Wanneer u voor een afspraak naar bijvoorbeeld de dokter, fysiotherapeut of het ziekenhuis moet kunt u in Waddinxveen gebruik maken van het seniorenvervoer.

Tel.: 088 02 34 255 (op werkdagen tussen 9.00 en 10.30 uur)

Contact met Vrijwilligerswerk Waddinxveen?

Heb je een vraag en weet je niet goed bij welke organisatie je dan moet zijn? Neem dan contact met ons op via 0182 - 60 17 29 of door een e-mail te sturen naar [email protected].