Post | oktober 2023 | Nieuws | 2 min lezen

Vrijwilligersmarkt 2023

Vrijwilligersmarkt 21 november 2023

dinsdag 21 november a.s. (organisaties kunnen zich niet meer aanmelden, alle plekken zijn vergeven. Plekje op de reservelijst bemachtigen? Mail naar [email protected])


Op dinsdagmiddag 21 november a.s. van 15.30-17.30 uur organiseert Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen een Vrijwilligersmarkt, dit keer Cultuurhuys de Kroon. Bezoekers maken er vrijblijvend kennis met de meest uiteenlopende vrijwilligersorganisaties uit Waddinxveen. De vrijwilligersmarkt is dit keer voorafgaand aan een Kenniscarrousel Zorg en Welzijn, met als thema “Samen Sterk bij Geldzaken”. De kenniscarrousel is een initiatief van Wadwijzer en andere samenwerkende partners.


Wat gaan we doen?

Allerlei organisaties presenteren zich aan de bezoekers. Alle bezoekers ontvangen, bij binnenkomst, informatie over alle deelnemende organisaties. Daarnaast is er de mogelijkheid om jouw organisatie extra onder de aandacht te brengen! Tussen 16.00 uur en 16.15 en tussen 16.45 en 17.00 uur is er de mogelijkheid om op de zeepkist te klimmen en een zogeheten “elevatorpitch” te houden. Een zeer kort verhaal (2 minuten) over jouw organisatie, wat jullie doen en wat voor vrijwilligers je zoekt bijvoorbeeld.

 

Wie kan er mee doen?

Alle Waddinxveense organisaties die nog vrijwilligers kunnen gebruiken zijn welkom om zich aan te melden. Dat kan t/m 5 november a.s. We houden rekening met de volgorde van aanmelding en hopen een zo divers mogelijk aanbod realiseren. Er zijn een beperkt aantal plaatsen, dus wacht niet te lang met aanmelden!

 

Goed om te weten

·      Per organisaties mogen maximaal 2 vertegenwoordigers aanwezig zijn.

·      Elke organisatie krijgt de beschikking over een (sta)tafel om zich te presenteren.

·      Er is géén stroom beschikbaar en bij de tafels staan géén stoelen.

·      Na afloop is er de mogelijkheid om soep en een broodje mee te eten, mits je je hiervoor tijdig inschrijft, uiterlijk 5 november a.s.

 

Voorwaarden

Organisaties kunnen gratis meedoen maar aanmelden is niet vrijblijvend. Lees deze voorwaarden goed door:


·      Wij rekenen erop dat organisaties die een plekje op de vrijwilligersmarkt krijgen, helpen bij de promotie van de markt. Denk aan het vermelden van de markt op de website en via andere uitingen zoals Social Media en clubbladen. Wij hebben materiaal waar (digitaal) gebruik van kan worden gemaakt.


·      Per organisatie zijn er maximaal 2 vertegenwoordigers welkom tijdens de markt. Het is mogelijk om elkaar bijv. halverwege af te wisselen.


·      Wij hebben contact met één contactpersoon per organisatie. Wij gaan er vanuit dat hij/zij ervoor zorgt dat eventuele andere vertegenwoordigers van de organisatie geïnformeerd worden. De contactpersoon hoeft niet perse zelf op de vrijwilligersmarkt aanwezig te zijn.


·      Na aanmelding rekenen we op de aanwezigheid. Kan deelname onverhoopt niet doorgaan? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten zodat we een andere organisatie van de wachtlijst blij kunnen maken.


·      We rekenen erop dat jullie organisatie zich goed en aantrekkelijk zal gaan presenteren, en niet eerder dan 17.30 uur opruimt en vertrekt.


·      Een organisatie verplicht zich door de aanwezigheid op de vrijwilligersmarkt tot het meewerken aan een eenvoudig resultaatonderzoek (evaluatie). Deze zullen we na de vrijwilligersmarkt digitaal aan de organisaties versturen.

 

 

Heb je nog vragen? Neem dan even contact op met de coördinator Caroline Schillemans

via [email protected] of 0182-601729

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Maak werk van bestuurlijk talent

| Nieuws
Werknemers en studenten die in hun vrije tijd in een bestuur zitten, verwerven daarmee competenties voor ...
Lees meer

Geen tekort aan vrijwilligers aldus hoogleraar vrijwilligerswerk Meijs

| Nieuws
Uit de media en door het grote aantal oproepen ontstaat het beeld dat we in Nederland steeds minder ...
Lees meer

Filmimpressies Vrijwilligersmarkt Waddinxveen 2022

| Nieuws
Wat was het een leuke en bruisende middag! 27 vrijwilligersorganisaties die (binnen en buiten) met elkaar en ...
Lees meer