Post | juni 2024 | Vrijwilliger aan het woord | 2 min lezen

Vrijwilliger aan het woord: Ruud over zijn vrijwilligerswerk als gastheer bij Cultuurhuys De Kroon

Voorkant van het pand van Cultuurhuys De Kroon

In de rubriek "Vrijwilliger aan het woord" geven we enthousiaste vrijwilligers de kans om over hun vrijwilligerswerk te vertellen. Wat maakt hun werk nou zo leuk, bijzonder, interessant en waardevol? Deze keer vertelt Ruud over zijn vrijwilligerswerk als gastheer bij het Cultuurhuys De Kroon.Voordat Ruud als vrijwilliger bij De Kroon begon was hij al de nodige jaren actief als vrijwilliger in een groot aantal rollen van bondsscheidsrechter tot bestuurder in verschillende functies. Ruud heeft als vrijwilliger gedurende een lange periode een actieve rol gespeeld in onder andere de volleybal wereld. Ruud is dan ook niet onbekend met vrijwilligerswerk.


In 2007 is Ruud van Den Haag naar Waddinxveen verhuisd. Ruud heeft 40 jaar bij Dunea Duin en Water gewerkt, (het waterleiding bedrijf van het westelijk deel van Zuid-Holland) als verzekerings- en schadedeskundige.


In 2020 is Ruud met pensioen gegaan en direct met het voornemen om vrijwilligerswerk te gaan doen. Ruud is er de man niet naar om op zijn luieren te rusten en niks om handen te hebben. Tijdens een terloopse ontmoeting heeft Ruud het advies gekregen om naar de mogelijkheden bij De Kroon te informeren. Ruud heeft vervolgens geïnformeerd naar de mogelijkheden met als resultaat dat hij bij De Kroon vrijwilliger is geworden. De eerste periode als vrijwilliger werd gekenmerkt door de beperkingen die de corona met zich meebrengt in de openstelling van het Cultuurhuys De Kroon. Binnen de mogelijkheden die er werden geboden hebben Ruud en zijn collega vrijwilligers dat gedaan wat mogelijk is.


De rol van Ruud is die van gastheer samen met de collega vrijwilligers en daarmee is hij onderdeel van een team dat voor elkaar instaat. Als een collega vrijwilliger plotseling uitvalt meldt een van de vrijwilligers zich om de dienst over te nemen. De rol van gastheer is een veelzijdige rol met een grote variatie aan activiteiten. Vanaf de rol van gastheer tijdens de ochtend of de middag tot die van gastheer tijdens de voorstellingen, de Pub quiz, de filmvoorstelling, een bijeenkomst of vergadering van bijvoorbeeld een VVE. Naast zijn reguliere diensten is Ruud ook de vliegende keep die voorkomende gaten in de planning opvult. Kortom, Ruud voelt zich als een vis in het water met collega’s die er trots op zijn om gasten naar hun zin te maken.


Enthousiast geworden van het verhaal van Ruud? Cultuurhuys De Kroon is op zoek naar vrijwilligers! Kijk snel of de vacature bij jou past!

Deel blogpost