Post | april 2024 | Vrijwilliger aan het woord | 2 min lezen

Vrijwilliger aan het woord: Marieke is Steunouder

In de rubriek "Vrijwilliger aan het woord" geven we enthousiaste vrijwilligers de kans om over hun vrijwilligerswerk te vertellen. Wat maakt hun werk nou zo leuk, bijzonder, interessant en waardevol? Deze keer vertelt Marieke over haar vrijwilligerswerk als steunouder.


Waarom heb je ervoor gekozen om steunouder te worden? Wij hebben zelf een gezin met drie jongens tussen de 6 en 13 jaar. Bij ons staat de deur altijd open, niet alleen voor vriendjes van de kinderen maar ook om iets moois te betekenen voor een ander. Wij hebben het goed met elkaar, daardoor is het voor ons mogelijk om iets extra’s te doen voor een ander.

 

Hoe verliep de aanmelding bij Steunouder?

Via de basisschool waar onze kinderen naar school gaan, kwam een oproep voorbij over Steunouder. De school mailde ons ook persoonlijk over dit initiatief met de vraag of dit iets voor ons zou kunnen zijn. Daardoor werden we nieuwsgierig en besloten we contact op te nemen met Sandy van Gageldonk, de coördinator van Steunouder in Waddinxveen. Na een fijn gesprek met haar besloten wij om ons als vrijwilliger aan te melden en te bekijken wat er op ons pad zou komen.


Hoe is het nu om steunouder te zijn?

Sinds februari 2023 komt er ieder woensdag een lief meisje van drie jaar naar ons toe. Zij voelt zich helemaal thuis en is onderdeel van ons jongens gezin. Van tevoren had ik niet verwacht dat het naast hulp bieden voor een ander juist ook voor ons zo leuk zou zijn! Als onze jongens op school zitten draait ze gewoon mee in mijn ritme thuis. Ze gaat mee met boodschappen doen en wandelen in het park. Hier en daar hebben wij inmiddels wat meisjes speelgoed in huis, alhoewel ze zich ook prima vermaakt met wat we al in huis hebben.


De jongens kijken zelfs uit naar de dag dat ze komt! Zij genieten als ze uit school komen of vrij zijn van haar gezelligheid. Zij zijn dol op haar en vertellen ook aan anderen hoe leuk ze het vinden dat zij wekelijks bij ons over de vloer komt! Wij zijn blij met onze keuze om als steungezin van betekenis te zijn voor een ander gezin en hiermee de ouders te helpen om weer in hun kracht te komen. We hopen dit nog lang te kunnen doen!

 

De ervaring van de moeder van het meisje

Als ouder wil je altijd dat doen, wat het beste is voor je kind. Maar soms merk je dat je kind iets anders nodig heeft, dan wat haar vader en ik haar kunnen geven. Door mijn persoonlijke omstandigheden kost alles mij meer energie. Ik kan haar niet altijd alle aandacht geven die ik haar zo willen geven. Ons steungezin genieten van ons dochtertje, en dat is heel geruststellend voor ons. Gewoon even alle aandacht, dat is zo waardevol!

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
twee personen op de bank kijken samen in een boek

Vrijwilliger aan het woord: Thuismentor

| Vrijwilliger aan het woord
Vrijwilliger aan het woord over vrijwilligerswerk als Thuismentor voor School's Cool Waddinxveen
Lees meer

Vrijwilliger aan het woord: Marieke van Dagbesteding De Tulp

| Vrijwilliger aan het woord
In de rubriek "Vrijwilliger aan het woord" geven we enthousiaste vrijwilligers de kans om over hun ...
Lees meer
Vrijwilliger achter het stuur in de auto

Vrijwilliger aan het woord: Piet is chauffeur bij Seniorenvervoer Palet Welzijn

| Vrijwilliger aan het woord
Vrijwilliger aan het woord over zijn werk als Chauffeur bij seniorenvervoer Palet Welzijn Waddinxveen
Lees meer