Post | oktober 2023 | Vrijwilliger aan het woord | 2 min lezen

Vrijwilliger aan het woord: Marieke van Dagbesteding De Tulp

In de rubriek "Vrijwilliger aan het woord" geven we enthousiaste vrijwilligers de kans om over hun vrijwilligerswerk te vertellen. Wat maakt hun werk nou zo leuk, bijzonder, interessant en waardevol? Deze keer geven we het woord aan Marieke, zij is vrijwilliger bij Dagbesteding De Tulp.


''Elke vrijdag ga ik bij De Tulp aan de slag. Om 10 uur komen de gasten, dus even daarvoor ben ik er om koffie te zetten en eventueel taart te snijden. Frank en Marja zijn er al. De gasten arriveren, dus gauw naar buiten om ze welkom te heten.


Eerst koffie, gezellig met elkaar onder de partytent. Mooi weer, goed gezelschap... wat heb je nog meer nodig? Na de koffie rijden we de riksja's naar buiten en helpen we de gasten erin. 'Zit je goed, wil je een dekentje, moet je rits echt dicht?' Fijn om even te fietsen. De zon en buitenlucht doen de gasten en mij goed. In colonne fietsen we richting het uitje van de dag, bijvoorbeeld een kwekerij, boerderij of ander bedrijf. 


Terug bij De Tulp rijden we naar binnen en helpen we de gasten uit de Riksja's. Marja en ik gaan de keuken in om het eten op te warmen. Ondertussen zijn we bezig om het nagerechtje klaar te zetten. Na het opdienen wordt het stil aan tafel. Iedereen zit lekker te eten.


Het is ondertussen al half twee en de chauffeurs druppelen binnen. We gaan met elkaar naar buiten en installeren de gasten in de auto's. De ene gast geeft een knuffel en de andere een hand als afscheid. Allemaal met een glimlach. 'Fijn weekend en tot volgende week!'

Nu even een rustig kopje koffie met z'n drieën en dan nog afruimen en de vaat doen en dan zit de Tulpdag er echt op en ga ik met een voldaan gevoel naar huis. Die Tulpbeleving is een prima besteding van mijn dag😉. Het was weer een feestje!''


Wil jij ook iedere week zo'n fantastische Tulpbeleving?

Dat kan! Word collega van Marieke en ga als vrijwilliger aan de slag bij Dagbesteding De Tulp! Geregeld staan er vacatures in onze vacaturebank.

Deel blogpost