Jeugdvoorlichter UNICEF in het basisonderwijs

Jeugdvoorlichter UNICEF in het basisonderwijs

Structureel werk · Flexibele uren
Gouda, Zuid-Holland, Nederland
OnderwijsActiviteiten begeleidenJeugdwerk
Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningSociale rechtvaardigheidOnderwijs
2 Geen honger3 Goede gezondheid en welzijn6 Schoon water en sanitair
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Unicef regio Gouda
#67558
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Unicef-regio-Gouda/activiteiten/Jeugdvoorlichter-UNICEF-in-het-basisonderwijs/67558 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

In Nederland is het hard nodig dat kinderen meer leren over kinderrechten. Zodat zij kunnen opkomen voor hun rechten, en die van andere kinderen in Nederland en

Uitgebreide omschrijving

In Nederland is het hard nodig dat kinderen meer leren over kinderrechten. Zodat zij kunnen opkomen voor hun rechten, en die van andere kinderen in Nederland en daarbuiten. Vind jij dit ook belangrijk en wil je ons hiermee helpen? Dit is je kans om samen met ons duurzaam verschil te maken voor kinderen wereldwijd.


Dit ga je doen

Het team jeugdvoorlichting Gouda geeft met behulp van modern lesmateriaal UNICEF-gastlessen in de bovenbouw van de basisschool. Tot je taken behoren in overleg met een regionale coördinator het benaderen van scholen, plannen, organiseren en uitvoeren van gastlessen op basisscholen in Gouda e.o. In de basis gaat de gastles over kinderrechten, die we dichtbij de dagelijkse belevingswereld van de leerlingen brengen. Daarmee leren we hen dat Kinderrechten belangrijk zijn voor ALLE kinderen. Ver weg en dichtbij.


Dit vragen we

Je bent representatief, hebt affiniteit met de doelgroep jeugd, je vindt kinderrechten een belangrijk onderwerp om bij kinderen onder de aandacht te brengen, beschikt bij voorkeur over didactische vaardigheden, kunt groepsprocessen (bij)sturen en bent enthousiast, initiatiefrijk en creatief. Je hebt regelmatig op doordeweekse dagen een paar uur tijd om gastlessen te geven.


Dit bieden we

Een waardevolle vrijwilligersfunctie, waarbij je kinderen iets belangrijks kunt meegeven.

Een mogelijkheid om meer te leren over kinderrechten.

Je maakt deel uit van het regioteam jeugdvoorlichting Gouda e.o van UNICEF.

Toegang tot MIJN UNICEF, het online platform voor en door vrijwilligers.

Uitnodigingen voor bijeenkomsten en trainingen, zowel in de eigen regio als landelijk.

Opleiding en begeleiding, met een online training die je op een zelfgekozen moment volgt als startpunt en het vervolg afgestemd op jouw kennis, ervaring en behoefte.

Gastlesdraaiboek en gastlesmaterialen met betrekking tot UNICEF en Kinderrechten.


Omdat we er voor ieder kind willen zijn, hebben we jouw hulp nodig!


UNICEF komt, in opdracht van de VN, wereldwijd in 190 landen, dag in dag uit, op voor de rechten van ieder kind. Wij geloven dat ieder kind ‘kind’ moet kunnen zijn. Sterker nog, daar hebben ze recht op. Lang niet alle kinderen groeien op in een veilige en liefdevolle omgeving. Dankzij jou en onze partners helpen wij meer kinderen dan wie ook ter wereld. Voor hun ontwikkeling hebben ze dringend bescherming, gezondheidszorg, (gezonde) voeding en onderwijs nodig. Daar staan wij voor, want wij zijn UNICEF.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Unicef regio Gouda

UNICEF heeft een opdracht; ervoor zorgen dat elk land de rechten van kinderen, die zijn vastgelegd in het Verdrag voor de Rechten van het Kind, respecteert en naleeft. Dit is de mooiste opdracht die je kunt krijgen en die UNICEF samen met regeringen, bedrijven, particulieren en kinderen zelf op de best mogelijke wijze wil vervullen. In Nederland worden wij daarbij geholpen door enkele duizenden vrijwilligers. Door hun actieve inzet dragen deze vrijwilligers in Nederland bij aan de werkzaamheden van UNICEF.