Skip Sidebar

Over ons

Alle leerlingen moeten mee kunnen doen aan schoolactiviteiten, want nu meedoen is straks meetellen!

Dat is de missie van Stichting Leergeld Waddinxveen. Scholen en de ouders van leerlingen van 4 tot ...

Deel

Vervul een kinderwens als intermediair bij Stichting Leergeld Waddinxveen!

Structureel werk · Flexibele uren
Advies & Mentoring
Kinderen & JongerenBuurt & omgeving
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting Leergeld
#53319
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Stichting-Leergeld/activiteiten/Vervul-een-kinderwens-als-intermediair-bij-Stichting-Leergeld-Waddinxveen/53319 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Echt iets voor een ander betekenen geeft enorm veel voldoening. Zeker als het schoolgaande kinderen betreft. Wil jij ook het verschil maken voor deze kinderen? Word vrijwilliger bij Stichting Leergeld! Het aantal gezinnen dat gebruik moet maken van onze voorzieningen groeit helaas nog steeds. We zijn dan ook op zoek naar intermediairs die ons team willen versterken. Je belangrijkste taak: gezinnen bezoeken die onze financiële steun hard nodig hebben.

Wat ga je doen? Als intermediair bespreek en onderzoek je aanvragen, controleer je de benodigde gegevens, ga je na of bestaande mogelijkheden zijn benut en doe je na een huisbezoek een voorstel aan de coördinator over mogelijke oplossingen. Eens per twee maanden vergaderen we twee uurtjes met het hele team.

Wat heb je in huis? Je hebt een sociaal hart, een groot inlevingsvermogen en bent communicatief sterk. Daarnaast ben je integer en denk je in oplossingen. Je weet goed om te gaan met ‘huishoudeconomie’. Omdat je met veel privacygevoelige informatie werkt, kun je een verklaring van goed gedrag overleggen.

We vragen: Een klein beetje van je tijd. Hoeveel tijd is afhankelijk van de grootte van het team. Wij gaan vooralsnog uit van nog geen vier uur per maand. De huisbezoeken worden altijd in tweetallen afgelegd op een tijdstip dat voor beiden schikt. Na een huisbezoek handelt één van de intermediairs thuis nog even de administratie af.

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Stichting Leergeld

Alle leerlingen moeten mee kunnen doen aan schoolactiviteiten, want nu meedoen is straks meetellen!

Dat is de missie van Stichting Leergeld Waddinxveen. Scholen en de ouders van leerlingen van 4 tot 18 jaar kunnen een aanvraag doen voor onder andere de ouderbijdrage, een schoolreis, een fiets of een laptop als het inkomen onvoldoende is. De Stichting levert maatwerk. We spelen snel en vakkundig in op hulpvragen en we kennen de weg naar andere voorzieningen en hulpinstanties. Hierbij hanteren we een vaste werkwijze. Onderdeel van deze ‘leergeldformule’ is een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek aan huis door twee intermediairs. Samen met de ouders/verzorgers bekijken we wat in hun situatie nodig is.