Mentor worden? Iets voor jou?

Mentor worden? Iets voor jou?

Structureel werk · Flexibele uren
Waddinxveen, Zuid-Holland, Nederland
Maatje & buddyOnderwijs
Kinderen & Jongeren
Activiteit Delen
School's Cool Waddinxveen
#53206
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Schools-Cool-Waddinxveen/activiteiten/Mentor-worden-Iets-voor-jou/53206 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

School's Cool biedt leerlingen extra kansen voor een goede overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. De kinderen krijgen een vrijwillige mentor

Uitgebreide omschrijving

De overgang van basisonderwijs naar het middelbare onderwijs is voor kinderen een grote stap. Sommige leerlingen kunnen bij deze stap wel wat extra ondersteuning gebruiken. Wil jij een een brugklasser een goede start geven? Op dit moment zijn we op zoek naar enkele mentoren. 


De begeleiding vanuit de mentor bestaat uit:

* Wekelijks ca. 1 - 1 ½ uur contact met de leerling thuis (min. 1 ouder aanwezig) of eventueel op een andere locatie.


* De leerling helpen bij o.a. begeleiding bij het plannen & organiseren van huiswerk, vragen durven stellen, zowel op school als thuis, taalvaardigheid vergroten.

 

De mentoren van School’s cool worden nadrukkelijk als vrijwilliger ingezet en niet als professional, ook al hebben sommige mentoren die professionele bagage zeker in huis. De begeleiding houdt meer in dan hulp bij het huiswerk en het aanreiken van leervaardigheden. De mentor praat met ouders en leerling over school, stimuleert de leerling en vergroot het zelfvertrouwen. 


Vind je het leuk om aan de slag te gaan met jongeren?

Wil je een leerling extra kansen geven, en met hen actief aan de slag? Heb je één of twee uur in de week beschikbaar?

Meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek via: [email protected]

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over School's Cool Waddinxveen

Via School's Cool bieden we leerlingen extra kansen voor een goede overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.

Via dit project krijgen de kinderen een thuismentor, deze komt ca. 1 ½ jaar, wekelijks bij de leerling thuis. De mentor begeleidt de leerling op vrijwillige basis met alles wat aan school raakt, om schooluitval te voorkomen en de leerling op het goede spoor te houden. Positieve aandacht & structuur zijn hierin kernwoorden voor de jongere.