Skip Sidebar

Over ons

Via School's Cool bieden we leerlingen extra kansen voor een goede overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.

Via dit project krijgen de kinderen een thuismentor, deze komt ca ...

Deel

Mentor worden? Iets voor jou?

Structureel werk · Flexibele uren
Waddinxveen, Zuid-Holland, Nederland
Maatje & buddyOnderwijs
Kinderen & Jongeren
Activiteit Delen
School's Cool Waddinxveen
#53206
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Schools-Cool-Waddinxveen/activiteiten/Mentor-worden-Iets-voor-jou/53206 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

De overgang van basisonderwijs naar het middelbare onderwijs is voor kinderen een grote stap. Sommige leerlingen kunnen bij deze stap wel wat extra ondersteuning gebruiken. Wil jij een een brugklasser een goede start geven? Op dit moment zijn we op zoek naar een of twee thuismentoren. 

De begeleiding bestaat uit:

* Wekelijks ca. 1 - 1 ½ uur contact met de leerling thuis (min. 1 ouder aanwezig) 

* De leerling helpen bij o.a. begeleiding bij het plannen & organiseren van huiswerk, vragen durven stellen, zowel op school als thuis, taalvaardigheid vergroten.

 

De mentoren van School’s cool worden nadrukkelijk als vrijwilliger ingezet en niet als professional, ook al hebben sommige mentoren die professionele bagage zeker in huis. De begeleiding houdt meer in dan hulp bij het huiswerk en het aanreiken van leervaardigheden. De thuismentor praat met ouders en leerling over school, stimuleert de leerling en vergroot het zelfvertrouwen. 

Staat je open voor verschillende culturele en/of sociale achtergronden? Wil je actief met een leerling aan de slag, om zo een stabiele en succesvolle schoolloopbaan te bieden? Heb je een of twee uur in de week beschikbaar? Meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek. 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Waddinxveen Activiteiten > School's Cool Waddinxveen > Mentor worden? Iets voor jou?

Over School's Cool Waddinxveen

Via School's Cool bieden we leerlingen extra kansen voor een goede overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.

Via dit project krijgen de kinderen een thuismentor, deze komt ca. 1 ½ jaar, wekelijks bij de leerling thuis. De mentor begeleidt de leerling op vrijwillige basis met alles wat aan school raakt, om schooluitval te voorkomen en de leerling op het goede spoor te houden. Positieve aandacht & structuur zijn hierin kernwoorden voor de jongere.