Skip Sidebar

Over ons

Samen maken we diervriendelijk vanzelfsprekend!
De Dierenbescherming heeft als droom dat we ooit leven in een wereld waarin de belangen van dieren vanzelfsprekend zijn in het denken en handelen van ...

DierenwelzijnWelzijnArmoedebestrijding
Goede gezondheid en welzijnVerantwoorde consumptie en productieLeven in het water
Deel

dier-sociaal medewerker

Structureel werk · Flexibele uren
Kastanjelaan 27, 2982 CM Ridderkerk, Netherlands
Advies & MentoringHulpverleningOndersteunend werk
Dierenwelzijn
Geen armoedeGoede gezondheid en welzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Dierenbescherming
#53328
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Dierenbescherming-regio-Zuidwest/activiteiten/dier-sociaal-medewerker/53328 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

De Dierenbescherming wil dierenleed voorkomen. Daarom geven we advies over de zorg voor huisdieren om dierenwelzijnsproblemen te vermijden. Om aan de voorkant van het probleem oplossingen te kunnen bieden, vragen

we aan hulpverleners (zoals maatschappelijk werkers) vroegtijdig te signaleren. We zijn er voor hulpvragen van deze sociale hulpverleners namens hun cliënten. Maar het komt ook voor dat huisdiereigenaren ons rechtstreeks benaderen. In beide gevallen werken we graag mee aan een geschikte oplossing.

Staat een diereigenaar open voor hulp? Ziet hij of zij dat de zorg voor het huisdier beter zou kunnen, maar ontbreekt de (financiële) mogelijkheid om het zelf op te lossen? Dan kan de Dierenbescherming hulp bieden. We kunnen samen met een dier-sociaal medewerker een hulptraject opstarten, waarbij afspraken en doelen vooraf worden vastgelegd.

De hulp kan bestaan uit het geven van adviezen ter verbetering, het persoonlijk ondersteunen en/of het begeleiden van een eigenaar voor een langere periode. Als dier-sociaal medewerker hou je natuurlijk van dieren, maar misschien nog wel meer van mensen en de soms complexe situaties waarin zij zich bevinden.

Je hebt een ondernemende en sociale instelling en wil graag dieren en mensen helpen en begeleiden om tot verbeteringen te komen. Je staat uiteraard achter de standpunten van de Dierenbescherming.

Jouw nuchtere kijk op situaties helpt je om zowel voor dier als mens de juiste oplossing te vinden. Je bent in staat om structurele veranderingen in gang te zetten en weet hiervoor draagvlak te creëren bij hulpvragers en samenwerkingspartners. Je bent tactisch ingesteld en je kunt heel goed zelfstandig werken. Je bent communicatief sterk, niet alleen mondeling maar ook schriftelijk.

Je beschikt over een MBO+ denk- en werkniveau en uiteraard bezit je kennis over (huis)dieren én mensen.

Je bent flexibel ingesteld. Niet alleen in het plannen van je vrijwilligerswerk als dier-sociaal medewerker, je staat ook open voor het volgen van trainingen die niet altijd in jouw regio zullen plaatsvinden.

Er zijn geen vaste dagen dat jouw inzet nodig is.

 

Wij zoeken iemand met:

een ondernemende, nuchtere en sociale instelling

kennis van gedrag en gezondheid van zowel huisdier als mens

communicatief sterk; niet alleen mondeling maar ook schriftelijk


En ben je:

tactvol en in staat structurele veranderingen in gang te zetten

flexibel i.v.m. werktijden (onregelmatig) en mogelijke trainingen (in het hele land)

in staat een VOG te overhandigen


Wat bieden wij

deelname aan trainingen/cursussen bij de DBAcademy

begeleiding door een ervaren kracht

reiskostenvergoeding


 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Ridderkerk Activiteiten > Dierenbescherming > dier-sociaal medewerker

Over Dierenbescherming

Samen maken we diervriendelijk vanzelfsprekend!
De Dierenbescherming heeft als droom dat we ooit leven in een wereld waarin de belangen van dieren vanzelfsprekend zijn in het denken en handelen van mensen. We willen mensen helpen om zelf beter dieren te beschermen door diervriendelijke keuzes te maken in hun dagelijks leven.