Over Dierenbescherming

Eén van de belangrijkste doelen van de Dierenbescherming is het voorkomen van dierenleed, zodat we op de lange termijn minder dieren hoeven te red
We zijn er niet alleen voor dieren, maar ook voor mensen. Op maatschappelijk niveau, met hulpverleningstrajecten voor huisdiereigenaren die problemen ondervinden bij de verzorging van hun dieren. En als hulp- en dienstverleners geconfronteerd worden met verstoord dierenwelzijn, kunnen zij contact opnemen met onze Helpdesk Hulpverleners. Verder ondersteunen we met ons Dierenbuddyproject ouderen en chronisch zieken bij het verzorgen van huisdieren. Zo kunnen dier en mens bij elkaar blijven.den. Onze afdeling ‘Preventieve dierenhulp’ richt zich dan ook –zoals de naam al zegt- op preventieve taken en diensten.
We houden ons bezig met zwerfkattenprojecten, waarbij we verwilderde katten helpen, maar waarbij we ook proberen te voorkomen dat huiskatten gaan zwerven. Een ander voorbeeld van onze preventieve werkzaamheden is de jaarlijkse paddentrekactie. Onze vrijwilligers helpen padden die na de winterslaap naar het water trekken veilig de weg over.

Foto's