Skip Sidebar

Over ons

De Bibliotheek is dé plek voor persoonlijke ontwikkeling, het onderhouden van basisvaardigheden, ontmoeting en leesplezier.

De Bibliotheek stimuleert (digi)taalvaardigheid en draagt bij aan de ...

KwaliteitsonderwijsOngelijkheid verminderen
Deel
 Praatmaatje

Praatmaatje

Structureel werk · Flexibele uren
Gouweplein 1, 2741 MW Waddinxveen, Netherlands
Maatje & buddyOnderwijs
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Bibliotheek De Groene Venen
#53365
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Bibliotheek-De-Groene-Venen/activiteiten/Praatmaatje/53365 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Als Praatmaatje help je iemand in twintig online gesprekken met beter Nederlands praten. Samen plan je deze gesprekken in. Wil jij vanuit huis iets voor een ander betekenen? Meld je dan aan voor 'Praatmaatjes'. Met ondersteuning van de Bibliotheek zorg je er in twintig sessies van één uur voor dat een anderstalige zijn of haar spreekvaardigheid verbetert.

Met ‘Praatmaatjes’ begint de Bibliotheek een nieuwe, online vorm van taalcoaching. Eén of meerdere keren per week heb je contact via online tools, zoals WhatsApp of Skype. Onderzoek laat zien dat Praatmaatjes een effectieve vorm van taalcoaching is. De cursisten verbeteren hun taalvaardigheid en voor jou als vrijwilliger is het een leerzame en verrijkende ervaring.

Voor meer informatie: www.bibliotheekdegroenevenen.nl/praatmaatjes

  • Je spreekt goed Nederlands;
  • Je bent nieuwsgierig en staat open voor verschillende culturen;
  • Je bent minimaal 1 uur per week beschikbaar;
  • Je bent digitaal vaardig;
  • Je hebt interesse in taal;
  • Je hebt een zelfstandige werkhouding.

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Bibliotheek De Groene Venen

De Bibliotheek is dé plek voor persoonlijke ontwikkeling, het onderhouden van basisvaardigheden, ontmoeting en leesplezier.

De Bibliotheek stimuleert (digi)taalvaardigheid en draagt bij aan de preventie van laaggeletterdheid. Zij bevordert met haar basiscollectie het leesplezier. Samen met haar lokale partners vormt de Bibliotheek een inspirerende ontmoetingsplek waar (educatieve) activiteiten plaatsvinden ter ondersteuning van de ontwikkeling van basisvaardigheden van jeugd (0-13 jaar) en kwetsbare burgers.