E-learnings

Ook vanuit huis kun je aan de slag. Een e-learning is een online workshop. Via internet volg jij een workshop die jou interesseert. Gemakkelijk, leerzaam en goed voor je ontwikkeling als vrijwilliger.

Instructie verantwoord alcohol schenken

Vrijwilligerswerk achter de bar van je organisatie is hartstikke goed en belangrijk werk! Om als barvrijwilliger aan de slag te gaan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet minimaal 16 jaar zijn en een Instructie Verantwoord Alcoholschenken gevolgd hebben. Deze instructie kan ook digitaal gevolgd worden. Met deze cursus kun je het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Doe de cursus, maak de toets en je ontvangt het certificaat direct in je mailbox! 

Fondsenwerving

Hoe vind ik financiering voor mijn project? Hoe moet ik een aanvraag indienen bij een fonds? Welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag? De online cursus fondsenwerving helpt je op weg bij het vinden van financiering van je project. Of je vrijwilliger bent of penningmeester, werkzaam bent in een professionele organisatie of enthousiast meedoet in je buurt, iedereen wil weten hoe fondsenwerving een succes wordt.

Humanitas Academie

De Humanitas Academie heeft een aantal trainingen ontwikkeld voor iedereen die iets wil doen of doet voor een ander. Als buur, vrijwilliger of mantelzorger. In deze trainingen, zoals eenzaamheid, stress, grenzen stellen, vrijwilligers begeleiden geven ze je een aantal praktische handvatten.

Augeo - training aanpak huiselijk geweld

Augeo wil, net als jij, dat kinderen in veiligheid en met liefde opgroeien. Daarom versterken ze jouw aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld middels e-learning en cursussen.

Gratis E-learnings Den Haag Doet Vrijwilligersacademie (PEP)

Den Haag Doet Vrijwilligersacademie (PEP) biedt interessante gratis e-learnings: voor vrijwilligers, mantelzorgers en organisaties. Soms gebruiken ze specifieke voorbeelden voor Den Haag. Maar het overgrote deel van deze online cursussen is algemeen van toepassing. Dus ook geschikt voor deelnemers in Waddinxveen!

Maak meer werk van jouw mantelzorg

Als mantelzorger of zorgprofessional beleef je uitdagende tijden. Er komt veel op je af, of je hebt opeens tijd over. Misschien wil je je kennis op het gebied van mantelzorg versterken. Kijk dan eens naar deze 3 gratis e-learnings!

Aan de slag als vrijwilliger of maatje

Wil je jouw talenten ontwikkelen als vrijwilliger? Doe de e-learning 'Ontdek je talenten' en leer ze optimaal inzetten. Word je of ben je maatje? Ga dan voor de modules 'Maatje worden' en leer waar je allemaal mee te maken kunt krijgen als maatje.

Een vrijwilligersorganisatie managen

Wil je een vrijwilligersorganisatie starten? Of je kennis bijspijkeren over het managen van je bestaande vrijwilligersorganisatie? Je verdiepen in alle aandachtspunten rondom goed vrijwilligersbeleid? Met deze E-learnings kom je vooruit!

Vlogcursus

In de Vlogcursus leert u de basisprincipes van het vloggen. Een vlog is een videoverslag door de verteller zelf gefilmd. Cursusleider Joost Timp laat u zien wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een eigen vlog. U kunt de cursus stap voor stap volgen, of alleen de stappen doen waar u nieuwsgierig naar bent.

Managen van een vrijwilligersorganisatie

 Wil je een vrijwilligersorganisatie starten? Na het volgen van deze e-learning, heb je zicht op de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van het bestuur van een stichting of vereniging:

Een organisatie starten

Een helder beleid

Goed penningmeesterschap

Projectmatig werken

Vrijwilligers in mijn organisatie

De modules van deze e-learning behandelen alle aandachtspunten rondom goed vrijwilligersbeleid:

Op zoek naar nieuwe vrijwilligers

Een goede start

Tevreden (met) vrijwilligers

Coachend begeleiden

Sociale veiligheid

Werk maken van competenties

Inspirerend leiderschap

Sensitiviteit voor diversiteit

Rol van de vrijwilliger: grenzen en samenwerken

In deze training leer je welke rol de vrijwilliger heeft richting de hulpvrager, met welke beroepspartijen je te maken kunt krijgen en hoe je jouw grenzen herkent in die onderlinge samenwerking.

Presenteren kun je leren

Presenteren is een vaardigheid die je kunt trainen.

Volg deze e-learning om te ontdekken waar je allemaal op kunt letten als jij een presentatie moet houden of als je hem voorbereidt voor iemand anders.

Ontwerpen van een lesprogramma

Je bent gevraagd om een workshop of training te geven en hebt eventueel zelf een onderwerp gekozen.

Hoe pak je het aan?

Goed in gesprek

Communiceren? Je doet niet anders. Maar hoe gaat dat? En hoe kun je dit verbeteren? Leer meer over luister- en gespreksvaardigheden en het geven van feedback