Vacature vrijwillige trajectmanager bij Over Rood

Vacature vrijwillige trajectmanager bij Over Rood

Structureel werk · 4–20 uur/week
Flexibele locatie
FinanciënAdministratie
Buurt & omgevingArmoedebestrijdingSociale rechtvaardigheid
Activiteit Delen
Over Rood
#82224
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/httpsoverroodnlover-rood/activiteiten/Vacature-vrijwillige-trajectmanager-bij-Over-Rood/82224 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Je begeleidt zzp’ers in het doorlopen van een traject binnen Over Rood.

Uitgebreide omschrijving

Begeleiden van ondernemers in zwaar weer


Vrijwillige trajectmanager bij Over Rood

 

Nederland heeft relatief gezien het grootste aantal ondernemers (met name kleinschalige ondernemingen en zzp’ers) ter wereld. Helaas zijn er veel ondernemers met financiële problemen. Deze ondernemers maken zich zorgen over de toekomst en overwegen soms te stoppen als zelfstandige. Ze zoeken (vaak te laat) hun weg in de warrige wereld van de hulpverlening, maar vinden niet de oplossing naar een bestaan met voldoende financiële zekerheid. Ze hebben een gelijkwaardige gesprekspartner nodig, die met ze meedenkt en ze kan begeleiden naar een schuldenvrije toekomst.


Ben jij die gesprekspartner? Wil jij het verschil maken? Wil jij deze mensen helpen, met jouw ervaring en kennis, onder de deskundige en professionele paraplu van Over Rood? Wil jij hun trajectmanager zijn?


Meld je dan aan!

 

Wat ga je doen?

 

Je begeleidt ondernemers in het doorlopen van een traject binnen Over Rood. De doelstelling van ieder traject is dat de cliënt zélf aan de slag kan om zijn problemen op te lossen en te werken aan een financieel gezonde toekomst. Jij deelt je kennis en ervaring en die van Over Rood met je cliënt en helpt hem om zo structuur en overzicht te krijgen in zijn bedrijfsvoering. Je helpt bij lastige keuzes. Geen enkel traject is hetzelfde. Soms is de hulpvraag puur financieel-administratief, terwijl op andere momenten een advies over de bedrijfsvoering het verschil maakt. Je haalt ondernemers uit een negatieve spiraal en helpt ze de draad weer op te pakken. 


Gemiddeld begeleid je 5 tot 10 cliënten per jaar, met een tijdsbesteding van ongeveer 4 uur per week. Je wordt begeleid door de vestigingsmanager in jou regio zodat de kennis of ervaring die jij niet hebt altijd wordt aangevuld met de kennis en ervaring van onze organisatie.


Heb jij motivatie om anderen te helpen met je eigen én onze kennis en ervaring, heb je een ondernemersgeest of ben je ondernemer (geweest) en heb je ervaring met het managen/coachen/begeleiden van mensen. Meld je dan bij ons aan.

 

Wat is het profiel van een vrijwilliger bij Over Rood?

 

Wij zoeken trajectmanagers die een bijdrage willen leveren aan de maatschappij door ondernemers weer vooruit te helpen. Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en je kunt goed luisteren, samenvatten en signaleren. Ook is het belangrijk dat je gestructureerd kan werken en dat je geduldig bent. Een basiskennis van financiële administratie, marketing en sales is ook mooi meegenomen. 


Verder;

- Kun je een businessplan en een financieel plan lezen en beoordelen;

- Ben je handig met Excel en vind je het leuk om zelf te zoeken naar oplossingen;

- Heb je het in je om afstand te bewaren en stimuleer je om zelf aan de slag te gaan;

- Ben je bekend met verschillende belastingsoorten (VKB, BTW en IB)


Herken jij jezelf niet terug in alle punten maar ben je toch geïnteresseerd, dan kunnen we altijd kijken of we je kunnen ondersteunen op de gebieden waar jij nog net wat kennis of ervaring mist.

 

Wat krijg je ervoor terug?

Bij ons lever je een maatschappelijke bijdrage aan een doelgroep die vaak niet goed geholpen wordt. Je krijgt waardering en voldoening uit de hulp die je biedt en de successen die je daarmee bereikt en je levert een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat. Daarnaast krijg je bij ons:

- Een relevant opleidingstraject en regelmatige trainingen

- Professionele begeleiding vanuit de organisatie om je te ondersteunen waar jij dat nodig hebt

- Een onkostenvergoeding per traject die je gemaakte kosten dekt

- Het netwerk van Over Rood en al haar werknemers en vrijwilligers, waarmee jij je kennis en vaardigheden kunt uitbreiden.


Ben je geïnteresseerd, meld je dan nu aan!

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding
Activiteit Delen

Over Over Rood

Over Rood is een vrijwilligersorganisatie, opgericht in 2012, die ondernemers begeleidt naar een financieel gezonde toekomst. Dat wil zeggen dat we toewerken naar een situatie waarin de inkomsten en uitgaven in balans zijn en eventuele schulden kunnen worden afbetaald of indien nodig gesaneerd. Over Rood helpt ondernemers hiertoe hun administratie op orde te krijgen en zicht te krijgen op inkomsten en uitgaven.