Wil jij andere Waddinxveners helpen met energiebesparing? Word Energiecoach!

Wil jij andere Waddinxveners helpen met energiebesparing? Word Energiecoach!

Structureel werk · Flexibele uren
Waddinxveen, Zuid-Holland, Nederland
Advies & MentoringTrainingNederlands
Natuur & MilieuBuurt & omgeving
3 Goede gezondheid en welzijn11 Duurzame steden en gemeenschappen13 Klimaatactie17 Partnerschap om de doelstellingen te bereiken
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk Waddinxveen
#81875
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Vrijwilligerswerk-Waddinxveen/activiteiten/Wil-jij-andere-Waddinxveners-helpen-met-energiebesparing-Word-Energiecoach/81875 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als energiecoach ga je inwoners van Waddinxveen helpen om hun energierekening te verlagen en te adviseren over duurzaam opwekken en energie besparen.

Uitgebreide omschrijving

Klaar om andere Waddinxveners te helpen met energiebesparing?


Dit ga je doen:

Lijkt het je leuk om zelf energiecoach te worden en veel te leren over verduurzaming? Vind jij het leuk om met allerlei verschillende mensen contact te hebben? En word je enthousiast van mensen helpen? Dan is het werk als vrijwillige energiecoach écht iets voor jou!

 

Als energiecoach ga je bij inwoners thuis op bezoek om te kijken hoe ze energie kunnen besparen. Je geeft bijvoorbeeld tips over energiebesparende maatregelen en gedrag, je stelt een adviesrapport op, maar je kunt ook helpen bij het uitzoeken van een beter energiecontract. Ook kunnen de energiecoaches aan de slag met een CO2 meter en een warmtecamera. Met deze camera kun je zowel binnen als buiten laten zien waar er warmte lekt in een woning.

Al met al is een rol van energiecoach uitgebreid en word je vaak met open armen ontvangen.

 

Energiecoach Joerek:

"Het is mooi om vrijwillige energiecoach te zijn, omdat je je tijd en kennis nuttig kunt inzetten om mensen te helpen met hun uitdagingen omtrent energiebesparing. Iedereen waarbij ik langs ben geweest, is blij met het bezoek en de bijdrage die je hebt geleverd en dat geeft veel voldoening".

 

Waarom energiecoaches?

Energiecoöperatie WaddGroen helpt alle inwoners van Waddinxveen met het verduurzamen van hun woning en het verlagen van de energierekening. Dit doen we door het inzetten van energiecoaches.

Gemeente Waddinxveen faciliteert de energiecoöperatie om dit te kunnen doen.


 

 

Vaardigheden

Als goede energiecoach is het handig als jij:

●      Het leuk vindt om mensen te helpen;

●      Goede sociale- en communicatieve vaardigheden hebt;

●      Niet bang bent om je handen uit je mouwen te steken en een beetje handig 

       bent;

●      De Nederlandse taal beheerst. Een of meer andere talen is een pré;

●      Gemiddeld 4 uur of meer per week beschikbaar, waarbij de piek tussen september en maart ligt. 

●      Akkoord gaat dat er een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) aangevraagd wordt. Er zijn hier geen kosten voor jou aan verbonden

 

Maak je geen zorgen. Bovenstaande punten zijn ook bedoeld om je een idee te geven van het werk. We vinden hoe je overkomt als mens belangrijker. Heb je andere talenten die van pas kunnen komen dan zijn die ook zeker welkom.  

 

 

Dit staat ertegenover

·      Een gezellig team van 15 vrijwillige energiecoaches

·      Een betaalde opleiding. Je wordt een getrainde energiecoach!

  De volgende training staat bij voldoende animo voor september 2024 op de agenda. De training bevat ca 6 trainingsavonden

·      In de periode tot aan september 2024 kun je ook alvast aan de slag door mee te lopen met een van de energiecoaches. Op die manier weet je ook gelijk of dit iets voor jou is!

·      Leuke en inspirerende bezoeken bij vaak dankbare bewoners; Lees hier het verhaal van meneer en mevrouw Overes.

·      Een leuk extraatje in de vorm van een vrijwilligersvergoeding.

 

Heb je vragen, interesse of wil je je aanmelden?


Mail dan Paul Jennen van de Energie coöperatie WaddGroen via [email protected].

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Vrijwilligerswerk Waddinxveen

Je kunt bij Vrijwilligerswerk Waddinxveen terecht voor informatie, advies en ondersteuning met betrekking tot vrijwilligerswerk. Wil je als vrijwilliger aan de slag in Waddinxveen? Wij bieden bemiddeling op maat én een actueel, uitgebreid vacatureoverzicht. Wil je als organisatie vacatures voor vrijwilligers plaatsen? Ook dan kun je bij ons terecht voor bemiddeling en ondersteuning.

Met onze diensten en initiatieven leveren wij een belangrijke bijdrage aan het versterken van het lokale vrijwilligerswerk. We ondersteunen organisaties en burgerinitiatieven met werving van vrijwilligers, advies en informatie over de inzet van vrijwilligers, deskundigheidsbevordering en lokale samenwerking.