Skip Sidebar

Vrijwilligerswerk Waddinxveen

Vrijwilligerscentrale

Over ons

Je kunt bij Vrijwilligerswerk Waddinxveen terecht voor informatie, advies en ondersteuning met betrekking tot vrijwilligerswerk. Wil je als vrijwilliger aan de slag in Waddinxveen? Wij bieden ...

Duurzame steden en gemeenschappenPartnerschap om de doelstellingen te bereikenGoede gezondheid en welzijn
Deel

Vrijwillige Energiecoaches

Project (Tijdelijk) · Flexibele uren · Start vanaf 1 nov 2022
Waddinxveen, Zuid-Holland, Nederland
Natuur & MilieuBuurt & omgeving
Goede gezondheid en welzijnDuurzame steden en gemeenschappenPartnerschap om de doelstellingen te bereiken
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk Waddinxveen
#57440
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Vrijwilligerswerk-Waddinxveen/activiteiten/Vrijwillige-Energiecoaches/57440 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als energiebespaarcoach ga je bewoners in Waddinxveen helpen om hun energierekening te verlagen.

Uitgebreide omschrijving

Als vrijwillige energiebespaarcoach ga je bewoners in Waddinxveen helpen om hun energierekening te verlagen. Je doet dit door tips te geven en kleine energiebesparende maatregelen toe te passen. Een inspirerende klus voor iemand die sociaal en behulpzaam is!


Omschrijving

Gemeente Waddinxveen helpt samen met Winst uit je Woning haar inwoners met het verduurzamen van hun woning. Dit najaar schakelt de gemeente professionele energiebespaarcoaches in om mensen te helpen bij wie de stijgende energierekening extra hard aankomt.

Lijkt je het leuk om deze energiebespaarcoaches te assisteren, veel te leren over verduurzaming? Vind jij het leuk om met allerlei verschillende mensen contact te hebben? En word je enthousiast van mensen helpen? Dan is het werk als vrijwillige energiecoach helemaal iets voor jou! 

 

Dit zeggen andere energiebespaarcoaches:

Sam: “Je maakt echt het verschil voor mensen die het niet zo breed hebben. Je hebt als vrijwilliger in deze functie veel contact met mensen. Dat maakt het werk afwisselend en interessant! Je gaat langs om mensen te helpen. Het is soms een uitdaging om het vertrouwen van de bewoner te winnen.”

Bré: “Je werkt samen met een teamleider en andere gelijkgestemde energiebespaarcoaches. Het is ook nog eens gezellig, Mensen zijn bijna altijd ontzettend blij dat je langskomt!”

 

Klaar om de energietransitie te versnellen? Dit ga je doen:

We kijken samen naar wat het beste bij je past. Je kunt meelopen met een energiebespaarcoach van Winst uit je woning, uitleg geven over de actie, mensen helpen met het inplannen van afspraken, etc. Als je langs gaat bij mensen thuis die moeite hebben met het betalen van de energierekening dan doe je dit naast een medewerker van de Energiebespaardienst van Winst uit je Woning. Samen lopen jullie door de woning en kijken jullie waar de meeste energie bespaard kan worden. Je geeft tips over energiebesparing en helpt met het uitzoeken van een beter energiecontract. Als je wilt kun je ook helpen met het toepassen van de producten: radiatorfolie bevestigen, tochtstrips plakken of bijvoorbeeld de CV-ketel instellen.

 

Vaardigheden

Om dit allemaal te regelen, is het handig als jij

●      Het leuk vindt om mensen te helpen;

●      Goede sociale- en communicatieve vaardigheden hebt;

●      Niet bang bent om je handen uit je mouwen te steken en een beetje handig bent;

●      De Nederlandse taal beheerst. Een of meer andere talen is een pré;

●      Affiniteit met het sociaal werk of energiebesparing is mooi meegenomen;

●      4 uur of meer per week beschikbaar vanaf begin november tot en met december, en liever daarna ook nog;

●      Akkoord gaat dat er een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) aangevraagd wordt. De gemeente betaalt deze voor je.

 

Maak je geen zorgen. Bovenstaande punten zijn ook bedoeld om je een idee te geven van het werk. We vinden hoe je overkomt als mens belangrijker. Heb je andere talenten die van pas kunnen komen dan zijn die ook zeker welkom. Samen vinden we iets wat goed bij je past!

 

Dit staat er tegenover

●      Een opleidingstraject betaald door de gemeente Waddinxveen. Je wordt een getrainde energiebespaarcoach en dit is een mooie stap in de duurzaamheidssector, bijvoorbeeld bij Winst uit je woning;

●      Leuke en inspirerende bezoeken bij veelal dankbare bewoners;

●      Een leuk extraatje in de vorm van een vrijwilligersvergoeding; 

 

Heb je meer tijd beschikbaar en wil je betaald aan de slag?

Reageer dan op deze vacature dan sturen wij de vacature voor betaalde energiebespaarcoaches graag naar je toe.

 

Over het verduurzamen van de gemeente Waddinxveen

De gemeente Waddinxveen wil in de komende jaren steeds meer huizen gaan verduurzamen om zo meer energie te besparen. Daarnaast draagt het verduurzamen van de huizen ook bij aan een lagere energierekening voor inwoners. We hechten veel waarde aan de samenwerking met onze eigen inwoners. Daarom hopen we samen met de vrijwillige energiecoaches op korte en langere termijn onze inwoners te helpen met het verduurzamen van hun huis. 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Vrijwilligerswerk Waddinxveen

Je kunt bij Vrijwilligerswerk Waddinxveen terecht voor informatie, advies en ondersteuning met betrekking tot vrijwilligerswerk. Wil je als vrijwilliger aan de slag in Waddinxveen? Wij bieden bemiddeling op maat én een actueel, uitgebreid vacatureoverzicht. Wil je als organisatie vacatures voor vrijwilligers plaatsen? Ook dan kun je bij ons terecht voor bemiddeling en ondersteuning.

Met onze diensten en initiatieven leveren wij een belangrijke bijdrage aan het versterken van het lokale vrijwilligerswerk. We ondersteunen organisaties en burgerinitiatieven met werving van vrijwilligers, advies en informatie over de inzet van vrijwilligers, deskundigheidsbevordering en lokale samenwerking.