Skip Sidebar
Vierstroom

Vierstroom

Non-profit

Over ons

Wijkteams Waddinxveen
Zo lang mogelijk fijn en zelfstandig blijven wonen is de wens van velen. De wijkteams in Waddinxveen helpen u om dat mogelijk te maken. Met passende zorg staan we snel en ...

ZorgBuurt & omgevingWelzijn
Deel
Gespreksleider Alzheimercafé

Gespreksleider Alzheimercafé

Structureel werk · 3-5 uur/maand
Waddinxveen, Zuid-Holland, Nederland
ZorgBuurt & omgevingWelzijn
1 plaats over.
Activiteit Delen
Vierstroom
#67337
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Vierstroom/activiteiten/Gespreksleider-Alzheimercafe/67337 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als gespreksleider ben je hét gezicht van het Alzheimer Café en zorg jij voor een veilige en prettige sfeer waarin alle bezoekers zich op hun gemak voelen.

Uitgebreide omschrijving

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

 

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag in Waddinxveen. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

 

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

 

Jouw rol

Als gespreksleider bij het Alzheimer Café ben je hét gezicht van het Alzheimer Café. Samen met een team van andere vrijwilligers zorg jij voor een veilige en prettige sfeer waarin alle bezoekers zich op hun gemak voelen. Als gespreksleider probeer jij bovendien alle bezoekers te betrekken en stimuleer je interactie. Vanuit Alzheimer Nederland volg je een gespreksleiderstraining. Deze training stelt je onder andere in staat om ruimte te geven aan emoties in de zaal en deze emoties te begeleiden. Je voelt aan wat passend is voor de bezoekers en stemt daarop af.

 

De gast van de avond spreekt altijd vanuit zijn of haar expertise. Zelf hoef je geen deskundige te zijn op het gebied van dementie, maar het is wel belangrijk dat je weet wat er speelt in het zorglandschap. Je kennis en ervaring, maar ook de informatie die je op een avond ophaalt, gebruik je om samen met de werkgroep van het Alzheimer Café, die eveneens uit vrijwilligers bestaat, onder andere het jaarprogramma samen te stellen. 

 

De tijdsbesteding voor deze rol is ongeveer 6 - 8 uur per maand voor zowel de voorbereidende werkzaamheden en 9 Alzheimer Café avonden per jaar Op de woensdagavond.Dus ben jij iemand die:

·       Het Alzheimer Café een warm hart toedraagt?

·       Empathisch vermogen heeft? 

·       Graag voor een groep staat? 

·    Methodisch te werk gaat en gesprekken in goede banen weet te leiden? 

 

Toch liever eerst wat meer informatie? Stuur ons even een berichtje!

Hoe kom ik er?

1 plaats over.
Activiteit Delen
Waddinxveen Activiteiten > Vierstroom > Gespreksleider Alzheimercafé

Over Vierstroom


Wijkteams Waddinxveen
Zo lang mogelijk fijn en zelfstandig blijven wonen is de wens van velen. De wijkteams in Waddinxveen helpen u om dat mogelijk te maken. Met passende zorg staan we snel en vakkundig voor u klaar. Uw zelfstandigheid en persoonlijke situatie zijn daarbij het uitgangspunt. Wij helpen u tijdelijk, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname, of voor langere tijd. We hebben veel ervaring en goede contacten met huisartsen, apothekers en andere zorgverleners in uw buurt.