Skip Sidebar

Over ons

RTW FM is de lokale radio-omroep van Waddinxveen.

Wij maken radioprogramma’s voor alle Waddinxveners en ver daarbuiten. Ons programma-aanbod is zeer divers: lokaal en regionaal nieuws, kunst, ...

Deel

Redacteur m/v

Structureel werk · Flexibele uren
Tollenslaan 163, 2741 XX Waddinxveen, Netherlands
Marketing & CommunicatieCreatief
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting voor Radio en Televisie Waddinxveen (RTW FM)
#53425
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Stichting-voor-Radio-en-Televisie-Waddinxveen-RTW-FM/activiteiten/Redacteur-mv/53425 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Als redacteur kun je op verschillende plekken werken, overal waar redacties hun werk doen. Bijvoorbeeld bij televisie- en radioprogramma’s maar kan bij ons ook grotendeels thuis worden uitgevoerd.

Wat wordt er van je gevraagd?

  • Je kunt met veel verschillende media’s werken, dagbladen, internet, verslaggevers websites, Instagram, twitter. Vaak ben je als redacteur ook journalist en versla je het nieuws. Met wie je te maken hebt, hangt af van het soort redactiefunctie die je wilt hebben. Maar nieuws kan je overal vergaren.

 

Welke competenties moet je in huis hebben?

Gevoel voor taal: redacteuren zijn bezig met communicatie. Ze vertalen en bewerken informatie naar een vorm die voor de doelgroep aantrekkelijk en begrijpelijk is. Dat gevoel voor taal heeft ook te maken met inzicht in communicatie en feeling met allerlei maatschappelijke onderwerpen.

Nauwkeurigheid: je werkt veelal met geschreven teksten. Je moet een goede taalbeheersing hebben, maar ook goed en nauwgezet de teksten van anderen kunnen beoordelen, controleren en verbeteren.

Belangstelling: je kunt als redacteur je niet altijd bezighouden met onderwerpen en teksten die je leuk vindt. Je moet je ook goed kunnen verdiepen in onderwerpen waar je geen interesse of affiniteit mee hebt. Samenwerken: als je als redacteur deel uitmaakt van een meerkoppige redactie, dan zal je moeten overleggen en samenwerken. Redacteuren werken nauw samen met de mediacommissie van RTW FM, daar lever je de artikelen aan die op website en FB moeten komen. Je levert ook aan bij presentatoren van bepaalde programma’s. je gaat mee naar evenementen en interviews en schrijft daar een artikel van.

Maar in eerste instantie gaat het om nieuws, onderwerpen in de breedste zin van het woord voor radio en ook televisie voor RTW FM.

Je gaat regelmatig op pad om verslag te doen over alles wat er in Waddinxveen te doen is. Je maakt radioverslagen, maar ook verslagen voor de website of zorgt voor input voor programma’s.

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Stichting voor Radio en Televisie Waddinxveen (RTW FM)

RTW FM is de lokale radio-omroep van Waddinxveen.

Wij maken radioprogramma’s voor alle Waddinxveners en ver daarbuiten. Ons programma-aanbod is zeer divers: lokaal en regionaal nieuws, kunst, cultuur, sport en politiek komen bij ons ruimschoots aan bod.

Maar ook de doelgroepenradio is bij RTW FM goed vertegenwoordigd: blues, rock, reggae, disco, house, nederlands en country. Bij RTW FMhoor je het allemaal.

Maar ook heeft RTW FM regelmatig live bands en live deejays in de studio. RTW FM is gewoon heel veelzijdig.

Heb jij affiniteit met muziek,techniek of vind je het gewoon leuk om wat te kunnen betekenen voor RTW FM?

Bekijk dan eens onze beschikbare vacatures.