Help jij inburgeraars en nieuwkomers met taal?

Help jij inburgeraars en nieuwkomers met taal?

Structureel werk · Flexibele uren
Schuberthof 34, 2742 BZ Waddinxveen, Netherlands
Maatje & buddyOnderwijs
Vluchtelingen & Minderheden
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting Taalkoppels Gouda
#53433
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Stichting-Taalkoppels-Gouda/activiteiten/Help-jij-inburgeraars-en-nieuwkomers-met-taal/53433 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

We zijn in Waddinxveen dringend op zoek naar mensen, die op vrijwillige en individuele basis inburgeraars en andere nieuwkomers (b.v. Oekraïners) willen helpen bij het leren van de Nederlandse taal en onze gebruiken en gewoonten. Met behulp van door ons ontwikkeld lesmateriaal leer je je taalleerling de belangrijkste regels van de Nederlandse grammatica. Ook oefen je met je taalleerling de voor nieuwkomers zo moeilijke twee- en drieklanken als au, ui, ieu, etc. Als je leerling daaraan toe is, maak je samen met hem of haar de DUO-oefenexamens. Je begeleiding stopt als je leerling is geslaagd voor het inburgeringsexamen. Gemiddeld is dat 1,5 jaar na de start van je coaching.

Voor meer informatie over taalkoppels kun je kijken op www.taalkoppelsgouda.nl 

Een open en eerlijke houding naar inburgeraars en nieuwkomers in ons land. En verder is het natuurlijk belangrijk dat je goed Nederlands spreek en schrijft, liefst op MBO-niveau.

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Stichting Taalkoppels Gouda

De Stichting Taalkoppels Gouda verzorgt taalcoaching voor inburgeraars woonachtig in Gouda of in één van de omliggende gemeenten en voor een ieder die onze taal wil leren. Daarnaast proberen we onze vluchtelingen wegwijs te maken in onze complexe Nederlandse samenleving met zijn typische gebruiken en gewoontes. Mooi en dankbaar werk.