Skip Sidebar

Over ons

Steunpunt Midden Holland biedt hulp aan terminaal zieke mensen en hun naasten. Dit doen we in de thuissituatie en dan maakt het niet uit of de terminaal zieke thuis woont of bijvoorbeeld in een ...

ZorgWelzijnOuderen
Goede gezondheid en welzijn
Deel
Wie leeft het laatste stukje mee?

Wie leeft het laatste stukje mee?

Structureel werk · 8 uur/week · Start vanaf 15 feb 2023
Flexibele locatie
ZorgSociaal contact
ZorgWelzijnOuderen
Goede gezondheid en welzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Steunpunt Midden Holland
#59396
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Steunpunt-Midden-Holland/activiteiten/Wie-leeft-het-laatste-stukje-mee/59396 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Steunpunt Midden Holland is op zoek naar vrijwilligers die thuis of in het hospice (Gouda of Waddinxveen) het laatste stukje mee willen leven.

Uitgebreide omschrijving

‘Joh, ga wat leuks doen’, zeiden mensen tegen vrijwilliger Lonneke, maar zij vond dit nou juist het leukst om te doen.

 

Dat onbegrip, die onbekendheid met je werk kom je vaak tegen als je vrijwilliger bent in een hospice of als je er voor de mensen bent die graag thuis willen sterven.

 

Daarom vertellen onze vrijwilligers hoe ze hun werk voor Steunpunt Midden Holland ervaren. Hoe bijzonder en tegelijkertijd gewoon het is. Hoe zij er zijn voor mensen, op hun eigen manier, aan het bed, in de tuin of in de keuken. Hoe ze al die verschillende levens instappen en op al die verschillende mensen afstemmen. Vaak op de achtergrond.

 

Dát doen, voor een ander die je niet kent, dat is echt wel wat. Onze vrijwilligers vertellen hoe het werk hun leven verrijkt en waarom ze er zelfs blij van worden om juist dat laatste stukje, dat zo intens geleefd wordt, mee te leven.

 

Wil jij dat laatste stukje met een ander meeleven?

Meld je dan aan als hospice vrijwilliger of vrijwilliger thuis.

 

Ben je betrokken, kun je samenwerken, neem je gezelligheid en rust mee, sta je stabiel in het leven en heb je tijd? Dan zijn we op zoek naar jou!

 

Wij vragen:

  • minimaal twee dagdelen per week beschikbaar zijn;
  • bereidheid om eenvoudige zorgtaken te verrichten.

 

Wij bieden:

  • introductietraining;
  • goede coaching en begeleiding;
  • bijeenkomsten om situaties te bespreken met collega’s;
  • een bijzondere werkomgeving in een hecht team.

 

Is je belangstelling gewekt? Neem contact met ons op. Meld je aan vóór 16 januari 2023 en volg de training voor aspirant vrijwilligers op woensdag 15 en donderdag 16 februari 2023.

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Steunpunt Midden Holland

Steunpunt Midden Holland biedt hulp aan terminaal zieke mensen en hun naasten. Dit doen we in de thuissituatie en dan maakt het niet uit of de terminaal zieke thuis woont of bijvoorbeeld in een wooncentrum. Als het thuis niet meer lukt, dan kunnen mensen ook terecht in het hospice in Gouda of in het hospice in Waddinxveen. Vrijwilligers bieden tijd, aandacht en ondersteuning daar waar nodig en gewenst.