Gezocht: Vrijwilligers voor de Signalerende Huisbezoeken 75+

Gezocht: Vrijwilligers voor de Signalerende Huisbezoeken 75+

Structureel werk · 0–4 uur/week
Waddinxveen, Zuid-Holland, Nederland
OuderenWelzijn
3 Goede gezondheid en welzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Palet Welzijn
#75009
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Palet-Welzijn/activiteiten/Gezocht-Vrijwilligers-voor-de-Signalerende-Huisbezoeken-75/75009 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Het Preventief Huisbezoek wordt aangeboden aan inwoners van 75 jaar en ouder. Als vrijwilliger gaat u huisbezoeken afleggen om de inwoner te informeren,

Uitgebreide omschrijving

Werkzaamheden en Doel

 

Veel oudere inwoners willen graag in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Om dit voor meer mensen mogelijk te maken is onder andere goede informatievoorziening over wonen, welzijn en zorg erg belangrijk. Daarom bezoeken de vrijwillige huisbezoekers van Palet Welzijn in opdracht van de gemeente, alle zelfstandig wonende inwoners die dit jaar 75 jaar worden. Deze uitnodiging wordt elke 3 jaar herhaalt.

 

Als vrijwilliger maakt u een afspraak met een inwoner die aangeeft bezocht te willen worden. Het gesprek vindt plaats bij de inwoner thuis en is informatief, vrijblijvend en kosteloos. U bepaalt zelf wanneer u de bezoeken aflegt en ontvangt de adressen van mij. Aan de hand van een vragenlijst gaat u in gesprek over ervaringen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Doel is in de eerste plaats om mensen te informeren of te informeren over de mogelijkheden die er zijn binnen ons dorp. In de tweede plaats werken deze gesprekken als een vangnet voor mensen met een hulpvraag. Tot slot kunnen signalen worden opgepikt en een specifieke hulpvraag worden doorgezet aar de ouderenadviseur van Palet Welzijn.

 

Voor meer informatie of bij interesse kunt u contact opnemen met de ouderenadviseur op 06-52064334


Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Palet Welzijn

Palet Welzijn heeft een kleurrijk palet van activiteiten & ondersteuning voor mensen uit de regio Zoetermeer, Gouda, Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk, en de Krimpenerwaard. Palet Welzijn is er speciaal voor mantelzorgers van alle leeftijden en ouderen. Ook vrijwilligers zijn van harte welkom bij ons. Voor Het Anne Frank Activiteitencentrum zoekt Palet Welzijn regelmatig vrijwilligers.

Het gezellige, ruime Anne Frank Activiteitencentrum ligt aan het Jan van Bijnenpad 1. Hier kunnen oudere (55+) bewoners uit Waddinxveen terecht voor allerlei activiteiten. Creatieve workshops, beweeguurtjes, gezellig samen eten, gewoon een kopje koffie drinken of een praatje maken, het kan allemaal. Zoek jij vrijwilligerswerk, dan vind je hier altijd iets wat bij je past!