Skip Sidebar
Ipse de Bruggen

Ipse de Bruggen

Non-profit

Over ons

Ipse de Bruggen is de grootste zorgorganisatie in Zuid-Holland voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij zijn gespecialiseerd in complexe zorgvragen. Op 370 zorglocaties bieden wij met ruim 5 ...

Mensen met een beperkingWelzijnZorg
Goede gezondheid en welzijn
Deel
Zwemvrijwilliger voor Noorderlicht  (IP06988)

Zwemvrijwilliger voor Noorderlicht (IP06988)

Structureel werk · 2–3 uur/week
Sterrenlaan 2, 2743 LS Waddinxveen, Nederland
Activiteiten begeleidenSportHulpverleningZorgMaatje & buddyBegeleidingSociaal contactNederlands
Mensen met een beperkingWelzijnZorg
Goede gezondheid en welzijn
2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Ipse de Bruggen
#58645
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Ipse-de-Bruggen/activiteiten/Zwemvrijwilliger-voor-Noorderlicht-IP06988/58645 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Hou je van zwemmen en wil jij 1 van onze clienten daarbij begeleiden? Met jouw inzet kunnen zij genieten van bewegen in het water

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij

Ipse de Bruggen is de grootste zorgorganisatie in Zuid-Holland voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij zijn gespecialiseerd in complexe zorgvragen. Op 370 zorglocaties bieden wij met ruim 5.500 medewerkers en 2.200 vrijwilligers bijna 5.700 cliënten zorg en ondersteuning bij wonen, werken, leren en ontspannen. Onze missie is: zorgen dat cliënten een goed leven hebben en zich kunnen blijven ontwikkelen. Wij geloven dat er altijd meer mogelijk is. Hoe klein het stapje ook is.

In Noorderlicht krijgen jongeren en volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking dagbesteding die bij hen past. Zij krijgen hier zorg en begeleiding die aansluit op hun wensen en vaardigheden.

Jouw baan als zwemvrijwilliger voor Noorderlicht

Op maandagmiddag om 13.15 uur verzamelen de cliënten, begeleiders en vrijwilligers bij zwembad De Sniep in Waddinxveen. Er wordt een half uur gezwommen van 13.30 -14.00 uur. Een aantal cliënten zwemt in het diepe maar ook in het ondiepe worden oefeningen aangeboden. Helpen met omkleden kan maar hoeft niet. Je hulp kan wekelijks maar ook om de twee weken zijn. Tijdens de schoolvakanties wordt er niet gezwommen.

Jouw profiel

  • Je houdt van zwemmen en vindt het leuk om iemand met een verstandelijke beperking te begeleiden zodat hij/zij ook kan genieten.
  • Je ziet het als een uitdaging om de cliënt te leren begrijpen.
  • Je vindt het belangrijk om je afspraken na te komen.

Wat wij bieden

Het aantal uren is in overleg; uiteraard houden wij rekening met je agenda en mogelijkheden.


Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers:

  • Je wordt enthousiast ingewerkt.
  • Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten).
  • Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s.
  • Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje.
  • En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is.
Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Waddinxveen Activiteiten > Ipse de Bruggen > Zwemvrijwilliger voor Noorderlicht (IP06988)

Over Ipse de Bruggen

Ipse de Bruggen is de grootste zorgorganisatie in Zuid-Holland voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij zijn gespecialiseerd in complexe zorgvragen. Op 370 zorglocaties bieden wij met ruim 5.500 medewerkers en 2.000 vrijwilligers bijna 5.700 cliënten zorg en ondersteuning bij wonen, werken, leren en ontspannen. Onze missie is: zorgen dat cliënten een goed leven hebben en zich kunnen blijven ontwikkelen. Wij geloven dat er altijd meer mogelijk is. Hoe klein het stapje ook is.