Skip Sidebar

Over ons

Buurtpreventie is een samenwerking van buurtbewoners. Buurtbewoners die een team vormen en gezamenlijk de wijk in gaan om veiligheid en veiligheidsgevoelens te bevorderen. Dit wordt bereikt door ...

Deel
 Vrijwilligers Buurtpreventie

Vrijwilligers Buurtpreventie

Structureel werk · Flexibele uren
Waddinxveen, Zuid-Holland, Nederland
Advies & MentoringZorgSociaal contact
OuderenKinderen & Jongeren
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Buurtpreventie Waddinxveen
#53372
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Buurtpreventie-Waddinxveen/activiteiten/Vrijwilligers-Buurtpreventie/53372 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij

Wij zijn inwoners van Waddinxveen. Wij zijn herkenbaar aan onze gele hesjes met opdruk. In samenwerking met de gemeente en de politie zetten wij ons in voor de veiligheid in de wijk.

Wat doen wij?

Wij lopen regelmatig door de wijk en attenderen buurtbewoners op inbraak gevoelige situaties; zoals bijvoorbeeld donkere huizen of open ramen en deuren. Ook houden wij buurtbewoners op de hoogte van actuele zaken en geven wij tips over inbraak preventie via Facebook, Instagram en Twitter

Wij nemen geen enkel risico en hebben dezelfde taken en bevoegdheden als iedere andere inwoner. Een buurtprevent kijkt, observeert en meldt verdachte situaties, personen, kentekens of andere zaken aan desbetreffende organisaties (politie of gemeente). Daarnaast spreken wij op een respectvolle manier ook andere bewoners aan, hen attenderen op onveilige situaties.

Gemeenten en politie zijn over het algemeen tevreden over de samenwerking met buurtpreventieteams. Buurtpreventieprojecten zijn een belangrijke bron van informatie, wat gerichte inzet van politie ten goede komt. Ook dragen buurtpreventieteams bij aan meer meldingen.

Wat vragen we van u?

  • Advies geven aan buurtbewoners als het gaat om het voorkomen van inbraken e.d. Tijdens de preventierondes kaartjes met aanbevelingen voor bewoners in brievenbus doet.
  • Promoten van Buurtpreventie bij buurtgenoten. Dat u van tijd tot tijd een ronde in uw eigen wijk loopt.
  • Kapot straatmeubilair, lantaarnpalen, afvaloverlast melden via het meldpunt Fixi van de gemeente.
  • Bij het lopen van de rondes in de buurt wordt het in bruikleen verstrekte hesje van Buurtpreventie gedragen.
  • Een VOG (verklaring Omtrent Gedrag). Deze wordt door ons voor je aangevraagd;

De rondes die gelopen worden duren ongeveer een uur op een tijdstip die u zelf bepaald en u bent altijd met z’n tweeen. Ook de route die u loopt of fiets mag u zelf bepalen.

U neemt deel aan een whatsappgroep waarin u zich aanmeldt en de bijzonderheden doorgeeft. Aan het einde van de ronde meldt u zich hier ook weer af.

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Waddinxveen Activiteiten > Buurtpreventie Waddinxveen > Vrijwilligers Buurtpreventie

Over Buurtpreventie Waddinxveen

Buurtpreventie is een samenwerking van buurtbewoners. Buurtbewoners die een team vormen en gezamenlijk de wijk in gaan om veiligheid en veiligheidsgevoelens te bevorderen. Dit wordt bereikt door preventief te surveilleren. Preventief surveilleren draagt bij aan een afname van overlast, vernielingen, woninginbraken en andere incidenten. Daarnaast levert buurtpreventie een belangrijke bijdrage aan de sociale cohesie in een buurt. Een mooie bijkomstigheid is dat u buurtbewoners beter leert kennen en gelijk een gezond ommetje in de avonduren doet.