Skip Sidebar

Over ons

Het Boomkwekerijmuseum wil met zijn gebouwen, collectie, historische kwekerij en zijn vrijwilligers een representatief beeld verschaffen van de geschiedenis en ontwikkeling van de boomkwekerij in het ...

Kunst & cultuur
Partnerschap om de doelstellingen te bereiken
Deel
Vrijwilliger Kernteam Tijdelijke Exposities

Vrijwilliger Kernteam Tijdelijke Exposities

Structureel werk · Flexibele uren
Reijerskoop 52, 2771 Boskoop, Netherlands
Lezen & schrijvenActiviteiten begeleidenOntwerpOndersteunend werkBegeleidingComputerFotografie & filmCreatiefNederlands
Kunst & cultuur
Partnerschap om de doelstellingen te bereiken
Activiteit Delen
Boomkwekerijmuseum
#81495
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Boomkwekerijmuseum/activiteiten/Vrijwilliger-Kernteam-Tijdelijke-Exposities/81495 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Gezocht: vrijwilliger die kan helpen bij het het bedenken van aan de boomkwekerij gerelateerde thema’s voor onze tentoonstellingen en uitvoering hiervan.

Uitgebreide omschrijving

Het Boomkwekerijmuseum heeft als doel om het Cultureel Erfgoed van de Sierteeltregio Boskoop en omgeving zorgvuldig te bewaren. Dit erfgoed omvat zowel materiële aspecten, zoals de teelt, de gronden, de voorwerpen die gerelateerd zijn aan de boomkwekerij, de monumenten en het landschap, als immateriële aspecten, zoals de denkwijze, tradities, gebruiken, verhalen en gewoonten. Door dit erfgoed te behouden, krijgt de huidige generatie een goed beeld van het verleden en wordt bijgedragen aan haar culturele identiteit. Het museum bestaat uit een binnen- en een buitendeel en wordt volledig ‘bemenst’ door vrijwilligers.

 

Daarnaast worden er door het Kernteam Tijdelijke Exposities (KTE) kortlopende exposities georganiseerd die aandacht geven aan specifieke en/of actuele onderwerpen. Voor het ontwikkelen en realiseren daarvan zoekt het Boomkwekerijmuseum vrijwilligers.

 

Het Kernteam Tijdelijke Exposities is op zoek naar vrijwilligers die kunnen bijdragen aan het bedenken (in brede zin) van aan de boomkwekerij gerelateerde thema’s voor tijdelijk tentoonstellingen en ook betrokken willen zijn bij de realisatie hiervan. Onderzoek, selectie van materiaal, het bedenken van de vormgeving, het schrijven van teksten en de hele inrichting gebeuren meestal door het team zelf.

 

Voor deze functie vragen wij iemand die belangstelling heeft voor de sierteelt, creatief en enthousiast is, praktische hand- en spandiensten kan verrichten en affiniteit heeft met fotografie, vormgeving en bijbehorende software.

 

Graag willen wij in een persoonlijk gesprek meer vertellen over deze dynamische functie.

 

Reacties graag naar: [email protected]. Ook voor meer informatie kunt u een mail sturen met uw gegevens. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Boskoop Activiteiten > Boomkwekerijmuseum > Vrijwilliger Kernteam Tijdelijke Exposities

Over Boomkwekerijmuseum

Het Boomkwekerijmuseum wil met zijn gebouwen, collectie, historische kwekerij en zijn vrijwilligers een representatief beeld verschaffen van de geschiedenis en ontwikkeling van de boomkwekerij in het Groene Hart en in het bijzonder in de regio Boskoop, vanaf de vijftiende eeuw tot heden, met aandacht voor de toekomst en voor andere boomkwekerijcentra in Nederland. Dit gebeurt onder de noemer: ‘Boomkwekerij, gisteren, vandaag en morgen’ Het Boomkwekerijmuseum is een leuk museum en met de ongeveer 85 vrijwilligers is het ook gezellig.