Skip Sidebar

Over ons

De Bibliotheek is dé plek voor persoonlijke ontwikkeling, het onderhouden van basisvaardigheden, ontmoeting en leesplezier.

De Bibliotheek stimuleert (digi)taalvaardigheid en draagt bij aan de ...

KwaliteitsonderwijsOngelijkheid verminderen
Deel
 Vrijwillige coördinator VoorleesExpress

Vrijwillige coördinator VoorleesExpress

Structureel werk · Flexibele uren
Gouweplein 1, 2741 MW Waddinxveen, Netherlands
Onderwijs
Kinderen & JongerenBuurt & omgeving
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Bibliotheek De Groene Venen
#53239
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Bibliotheek-De-Groene-Venen/activiteiten/Vrijwillige-coordinator-VoorleesExpress/53239 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

De Bibliotheek De Groene Venen is in 2016 gestart met de VoorleesExpress in Waddinxveen. Voor de ondersteuning van de voorlezers gedurende het traject is de VoorleesExpress op zoek naar ervaren coördinatoren die op flexibele basis inzetbaar zijn.

Als coördinator begeleid je 20 weken lang vijf gezinnen en vijf voorlezers. Je vormt de spil tussen de gezinnen, voorlezers en de projectleiding en bewaakt de voortgang van het project. Je bent goed op de hoogte van wat er in de gezinnen gebeurt en legt de voortgang vast. Met elke voorlezer ga je twee keer mee naar het gezin. Wanneer een voorlezer tegen problemen aanloopt of graag eens overlegt ben jij de eerste contactpersoon. Je biedt inhoudelijke ondersteuning aan vrijwilligers die tegen een uitdaging aanlopen binnen hun voorleesgezin. Ook digitaal ben je actief betrokken. Twee keer per seizoen kom je met de vrijwilligers bij elkaar voor uitwisseling van ervaringen en kennis deling. Deze bijeenkomsten worden ondersteund door de Bibliotheek.

De Bibliotheek ondersteunt de coördinator met materialen en kennis.

Het coördineren van één seizoen kost ongeveer 60 uur.

  • Als coördinator heb je vanuit ander (vrijwilligers)werk ervaring op het gebied van coaching, taalontwikkeling, ouderbetrokkenheid of opvoedkundige vraagstukken.
  • Je haalt energie uit het coachen en begeleiden van mensen en werkt graag zelfstandig
  • Je bent flexibel, open en hebt doorzettingsvermogen

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Waddinxveen Activiteiten > Bibliotheek De Groene Venen > Vrijwillige coördinator VoorleesExpress

Over Bibliotheek De Groene Venen

De Bibliotheek is dé plek voor persoonlijke ontwikkeling, het onderhouden van basisvaardigheden, ontmoeting en leesplezier.

De Bibliotheek stimuleert (digi)taalvaardigheid en draagt bij aan de preventie van laaggeletterdheid. Zij bevordert met haar basiscollectie het leesplezier. Samen met haar lokale partners vormt de Bibliotheek een inspirerende ontmoetingsplek waar (educatieve) activiteiten plaatsvinden ter ondersteuning van de ontwikkeling van basisvaardigheden van jeugd (0-13 jaar) en kwetsbare burgers.