Taalvrijwilligers

Taalvrijwilligers

Structureel werk · Flexibele uren
Gouweplein 1, 2741 MW Waddinxveen, Netherlands
Maatje & buddyOnderwijsAdvies & Mentoring
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Bibliotheek De Groene Venen
#53238
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Bibliotheek-De-Groene-Venen/activiteiten/Taalvrijwilligers/53238 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

De Bibliotheek biedt diverse vormen van taalbegeleiding, waarbij de hulp van taalvrijwilligers van essentieel belang is. Daarom is de Bibliotheek op zoek naar enthousiaste taalvrijwilligers.

Alles begint met taal: dingen begrijpen, eigen wensen kenbaar maken, zaken zelfstandig regelen, contact met anderen en ga zo maar door. Er zijn hierbij twee doelgroepen: mensen die Nederlands als tweede taal leren en mensen die Nederlands als moedertaal hebben. Beide doelgroepen zijn van harte welkom bij het Taalhuis van de Bibliotheek De Groene Venen.

Als individuele taalcoach begeleidt jij een cursist bij zaken waar hij of zij moeite mee heeft. Tijdens een kennismakingsgesprek kijken we waar de cursist mee wil oefenen en vervolgens gaan jullie daar zelfstandig mee aan de slag. Elke cursist loopt weer tegen andere zaken aan, dus het is echt maatwerk.

  • Affiniteit met de doelgroep;
  • Een goede beheersing van de Nederlandse taal;
  • Een structurele beschikbaarheid van minimaal één uur per week;
  • Een zelfstandige werkhouding;
  • Inlevingsvermogen, enthousiasme, creativiteit, flexibiliteit en geduld.

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Bibliotheek De Groene Venen

De Bibliotheek is dé plek voor persoonlijke ontwikkeling, het onderhouden van basisvaardigheden, ontmoeting en leesplezier.

De Bibliotheek stimuleert (digi)taalvaardigheid en draagt bij aan de preventie van laaggeletterdheid. Zij bevordert met haar basiscollectie het leesplezier. Samen met haar lokale partners vormt de Bibliotheek een inspirerende ontmoetingsplek waar (educatieve) activiteiten plaatsvinden ter ondersteuning van de ontwikkeling van basisvaardigheden van jeugd (0-13 jaar) en kwetsbare burgers.