Enthousiaste vrijwilligers gezocht voor de Formulierenbrigade

Enthousiaste vrijwilligers gezocht voor de Formulierenbrigade

Structureel werk · Flexibele uren
Gouweplein 1, 2741 MW Waddinxveen, Netherlands
AdministratieAdvies & Mentoring
Ouderen
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Bibliotheek De Groene Venen
#53275
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Bibliotheek-De-Groene-Venen/activiteiten/Enthousiaste-vrijwilligers-gezocht-voor-de-Formulierenbrigade/53275 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

In de Bibliotheek in Waddinxveen kan iedereen die hulp nodig heeft bij het invullen van formulieren elke vrijdagochtend van 10 tot 12 uur gratis terecht.

Voor deze Formulierenbrigade is de Bibliotheek op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die affiniteit hebben met het invullen van diverse soorten formulieren.

Hierbij kunt u denken aan formulieren van het UWV, de zorgverzekering; verzoeken om kwijtschelding gemeentelijke belastingen, toeslagen, studiefinanciering, aanvragen WW enzovoorts . U kunt ook denken aan het uitleggen van bijsluiters of officiële brieven.

Tijdens het spreekuur zijn er altijd twee vrijwilligers aanwezig. De Bibliotheek streeft naar een Formulierenbrigadeteam van ongeveer 10 personen.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers met de volgende vaardigheden:

-u heeft een HBO werk- en denkniveau.

-u kunt zich zowel mondeling als schriftelijk goed in het Nederlands uitdrukken.

-u kunt goed met mensen omgaan. Dat wil zeggen: u kunt goed luisteren, u bent geduldig en u kunt lastige onderwerpen duidelijk uitleggen aan anderen.

-u heeft een open houding als het gaat om mensen uit verschillende culturen

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Bibliotheek De Groene Venen

De Bibliotheek is dé plek voor persoonlijke ontwikkeling, het onderhouden van basisvaardigheden, ontmoeting en leesplezier.

De Bibliotheek stimuleert (digi)taalvaardigheid en draagt bij aan de preventie van laaggeletterdheid. Zij bevordert met haar basiscollectie het leesplezier. Samen met haar lokale partners vormt de Bibliotheek een inspirerende ontmoetingsplek waar (educatieve) activiteiten plaatsvinden ter ondersteuning van de ontwikkeling van basisvaardigheden van jeugd (0-13 jaar) en kwetsbare burgers.