Skip Sidebar

Over ons

De Bibliotheek is dé plek voor persoonlijke ontwikkeling, het onderhouden van basisvaardigheden, ontmoeting en leesplezier.

De Bibliotheek stimuleert (digi)taalvaardigheid en draagt bij aan de ...

KwaliteitsonderwijsOngelijkheid verminderen
Deel
 Coördinator praatcafé

Coördinator praatcafé

Structureel werk · Flexibele uren
Gouweplein 1, 2741 MW Waddinxveen, Netherlands
Gastheer/vrouw
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Bibliotheek De Groene Venen
#53293
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Bibliotheek-De-Groene-Venen/activiteiten/Coordinator-praatcafe/53293 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Veel Nederlands-leerders doen van alles aan studie of taallessen om de Nederlandse taal machtig te worden. Ze bestuderen leesteksten en grammatica, maar wat ontbreekt is een plek om hun spreekvaardigheid goed te oefenen. Hoe kom je nou over die drempel om een gesprekje met een winkelier of de buurman aan te knopen?


Het Taalhuis van De Bibliotheek De Groene Venen is voor het praatcafé op zoek naar een enthousiaste, vrijwillige coördinator. Als coördinator ben je elke keer aanwezig bij het Praatcafé. Je bereidt de bijeenkomst voor (i.s.m. het Taalteam) en bent het aanspreekpunt voor de andere vrijwilligers. De avond zelf verwelkom je de bezoekers en zorg je ervoor dat iedereen zich thuis voelt. Zo nodig stel je mensen aan elkaar voor, zodat er gesprekken over uiteenlopende onderwerpen kunnen ontstaan. Het Praatcafé heeft een positief effect op de luister- en spreekvaardigheid, de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van anderstaligen. Bovendien is het ook gewoon ontzettend gezellig!

Wij zoeken iemand met:

  • Affiniteit met de doelgroep;
  • Een vriendelijk en sociaal karakter;
  • Een goede beheersing van de Nederlandse taal;
  • Een structurele beschikbaarheid van één middag of avond per maand;
  • Een zelfstandige werkhouding;
  • Inlevingsvermogen, enthousiasme, creativiteit, flexibiliteit en geduld.Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Bibliotheek De Groene Venen

De Bibliotheek is dé plek voor persoonlijke ontwikkeling, het onderhouden van basisvaardigheden, ontmoeting en leesplezier.

De Bibliotheek stimuleert (digi)taalvaardigheid en draagt bij aan de preventie van laaggeletterdheid. Zij bevordert met haar basiscollectie het leesplezier. Samen met haar lokale partners vormt de Bibliotheek een inspirerende ontmoetingsplek waar (educatieve) activiteiten plaatsvinden ter ondersteuning van de ontwikkeling van basisvaardigheden van jeugd (0-13 jaar) en kwetsbare burgers.