Post | augustus 2022 | Nieuws | 1 min lezen

Maak werk van bestuurlijk talent

Werknemers en studenten die in hun vrije tijd in een bestuur zitten, verwerven daarmee competenties voor opleiding en werk en daar liggen enorm veel kansen. Dat blijkt uit een tweetal pilots in opdracht van de provincie Overijssel waar Deventer Doet bij betrokken was. In deze pilots zijn studenten en werknemers bevraagd naar of en zo ja welke competenties men verwerft door bestuurlijk vrijwilligerswerk en hoe dit in zijn werk gaat.


Uit de twee pilots blijkt dat mensen die bestuurlijk vrijwilligerswerk doen bij bijvoorbeeld een sportvereniging, daar competenties opdoen die ze kunnen inzetten voor hun opleiding of werk. Dat is een kans voor werkgevers en opleidingen die vaak over het hoofd wordt gezien. Als bedrijven en opleidingen hun werknemers en studenten stimuleren om bestuurlijk vrijwilligerswerk te doen, leidt dit ook tot meer ingevulde vacatures op essentiële vrijwilligersfuncties. Een win-win situatie voor alle partijen.


Het samenwerkingsverband bestaande uit Anne Marie advies training mediation, FC Noaber, Deventer Doet, SportService Zwolle en Stichting Stimuland heeft het project uitgevoerd in opdracht van de provincie Overijssel. De partijen zijn tevreden met de resultaten. ‘We zijn er van overtuigd dat het potentieel aan bestuurlijke vrijwilligers zal toenemen als breder bekend wordt dat je competenties verwerft die je ook kunt inzetten voor werk en opleiding.


In overleg met de Provincie Overijssel onderzoeken we hoe het vervolg op dit onderzoek eruit zou kunnen zien. Mensen die hier ideeen over hebben of willen meedenken zijn van harte welkom om contact op te nemen!

 

Bekijk hier het filmpje

Bekijk hier de factsheets over werknemers en studenten


Bron: NOV

Deel blogpost