Post | mei 2024 | 1 min lezen

Geslaagde training "Gastvrijheid" op donderdag 16 mei

Kaarten voor eerste opdracht tijdens training Gastvrijheid

De middag van 16 mei was een zeer gezellige middag waarbij het thema gastvrijheid centraal stond tijdens de gelijknamige workshop "Gastvrijheid" voor vrijwilligers, gegeven door trainer Norbert Engels, van Norbert Engels Coaching in Cultuurhuys De Kroon.


18 vrijwilligers van diverse Waddinxveense organisaties die zich veelal actief inzetten in de rol van gastheer/gastvrouw achter een balie of actief zijn in de bibliotheek namen deel aan deze training. Ze gingen regelmatig in subgroepjes aan de slag met: wat is nu eigenlijk Gastvrijheid, verbinding maken en behouden, actief luisteren, verbaal en non verbale communicatie, conflict (wil je “gelijk” of “geluk”?) en de kunst van goede vragen stellen. En als “toetje”: hoe te handelen bij verbaal agressieve bezoekers. Steeds weer vanuit het oogpunt van gastvrijheid en professionaliteit. 


Na afloop ging iedereen geïnspireerd en enthousiast weer naar huis, klaar om de opgedane kennis in praktijk te gaan brengen! De volgende workshops zijn al weer gepland dus schrijf je gauw in via de Vrijwilligersacademie!

Deel blogpost