Skip Sidebar

Over ons

Wijkplatform Zuid&Oost zoekt per 1 januari 2021 een nieuwe voorzitter.
Het wijkplatform heeft tot doel om de wijk voor de bewoners veiliger, gezelliger en socialer te maken. Om dat doel te bereiken ...

Deel

Voorzitter Wijkplatform Zuid&Oost

Structureel werk · Flexibele uren
Advies & MentoringBestuur
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Wijkplatform Zuid&Oost
#53359
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Wijkplatform-ZuidOost/activiteiten/Voorzitter-Wijkplatform-ZuidOost/53359 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Het wijkplatform heeft als taak de wijk veiliger, gezelliger en socialer maken. Dat doet ze o.a de aanvragen van bewoners in de wijk te ondersteunen met raad en waar nodig met financiele ondersteuning.

Het wijkplatform bestaat uit circa 15 enthousiaste leden. Elke 2 maanden vergadert het wijkplatform in het gemeentehuis. Naast deze vergaderingen is er regelmatig voorzittersoverleg met de drie andere wijkplatforms in Waddinxveen. 

Van de voorzitter wordt verwacht dat hij/zij de leden ondersteunt en motiveert. De vergaderingen leidt. Als voorzitter wordt je vaak betrokken bij allerlei zaken die spelen in de gemeente waar dan je mening wordt gevraagd. Al bij al een interessante functie.

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Wijkplatform Zuid&Oost

Wijkplatform Zuid&Oost zoekt per 1 januari 2021 een nieuwe voorzitter.
Het wijkplatform heeft tot doel om de wijk voor de bewoners veiliger, gezelliger en socialer te maken. Om dat doel te bereiken worden bewonersinitiatieven ondersteund met een financiele bijdrage. 
Een aantal voorbeelden van deze initiatieven zijn:
- In het Warnaarplantsoen de twee zitbanken bij de speeltoestellen
- In de zomer het watertappunt in het plantsoen
- Het beschilderde trafohuisje aan het Spoorpad
- De koppelkoffie voor eenzame mensen in Zonnig Zuid
- Aan de Gouwe (Zuidkade) de plantenschalen en de bloembakken met geraniums
- De buurtbarbcue’s.
Naast al deze activiteiten en meer zijn er ook nog wijkoverschrijdende initiatieven. Denk alleen maar aan de buitenbioscoop, de kinderspeeldag en de mozaiektegels op de stoepen.
De nieuwe voorzitter begeleid circa 15 vrijwilligers die in een aantal werkgroepen zijn ingedeeld. Staat ze met raad en daad terzijde, neemt waar nodig het voortouw en leidt de twee maandelijkse vergaderingen in het gemeentehuis.
Tevens is er regelmatig overleg met de drie andere voorzitters van de wijkplatforms tesamen met de wijkregisseurs en de verantwoordelijke wethouder.
Interesse in deze boeiende functie. Bezoek dan eerst een vergadering. Vergaderdatums zijn vermeld op de website https://wijkplatformwaddinxveen.nl/