Skip Sidebar

Over ons

Wijkplatform Zuid&Oost zoekt per 1 januari 2021 een nieuwe voorzitter.
Het wijkplatform heeft tot doel om de wijk voor de bewoners veiliger, gezelliger en socialer te maken. Om dat doel te bereiken ...

Deel

Over Wijkplatform Zuid&Oost

Wijkplatform Zuid&Oost zoekt per 1 januari 2021 een nieuwe voorzitter.
Het wijkplatform heeft tot doel om de wijk voor de bewoners veiliger, gezelliger en socialer te maken. Om dat doel te bereiken worden bewonersinitiatieven ondersteund met een financiele bijdrage. 
Een aantal voorbeelden van deze initiatieven zijn:
- In het Warnaarplantsoen de twee zitbanken bij de speeltoestellen
- In de zomer het watertappunt in het plantsoen
- Het beschilderde trafohuisje aan het Spoorpad
- De koppelkoffie voor eenzame mensen in Zonnig Zuid
- Aan de Gouwe (Zuidkade) de plantenschalen en de bloembakken met geraniums
- De buurtbarbcue’s.
Naast al deze activiteiten en meer zijn er ook nog wijkoverschrijdende initiatieven. Denk alleen maar aan de buitenbioscoop, de kinderspeeldag en de mozaiektegels op de stoepen.
De nieuwe voorzitter begeleid circa 15 vrijwilligers die in een aantal werkgroepen zijn ingedeeld. Staat ze met raad en daad terzijde, neemt waar nodig het voortouw en leidt de twee maandelijkse vergaderingen in het gemeentehuis.
Tevens is er regelmatig overleg met de drie andere voorzitters van de wijkplatforms tesamen met de wijkregisseurs en de verantwoordelijke wethouder.
Interesse in deze boeiende functie. Bezoek dan eerst een vergadering. Vergaderdatums zijn vermeld op de website https://wijkplatformwaddinxveen.nl/

Foto's