Skip Sidebar

Over ons

De Waddinxveense ReddingsBrigade (WRB) is opgericht op 4 januari 1974 en is aangesloten bij Reddingsbrigades Nederland (voorheen KNBRD), de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van ...

Deel

Voorzitter

Structureel werk · Flexibele uren
BestuurSportZorg
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Waddinxveense reddingsbrigade
#53294
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Waddinxveense-reddingsbrigade/activiteiten/Voorzitter/53294 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Wij zijn opzoek voor een voorzitter voor de Waddinxveense Reddingsbrigade (WRB). De WRB is opgericht op 4 januari 1974 en is aangesloten bij Reddingsbrigades Nederland (voorheen KNBRD), de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen, het overkoepelende orgaan van alle reddingsbrigades in Nederland. De WRB heeft ongeveer 300 leden.

Ons maatschappelijke doel is het voorkomen van verdrinkingsongevallen. Daarom leren wij mensen zichzelf en anderen te redden in/uit het water. Wij bereiken dit doel door het geven van cursussen in zwemmend redden, zwemvaardigheid en conditie trainingen. Wij leren onze leden om op de juiste wijze te handelen bij ongevallen waarbij anderen onverhoopt te water zijn geraakt en de zwemkunst niet machtig zijn. Dit betreft onder andere de volgende aspecten:

  • hoe beveilig ik mijzelf bij een ongeval;
  • hoe help ik een drenkeling zonder het water in te gaan;
  • hoe help ik een drenkeling waarbij ik te water ga;
  • wat doe ik bij een ongeval waarbij een auto te water is geraakt, een ijsongeval, etc.

Als WRB bewaken wij bij alle activiteiten in en om het water binnen de gemeente Waddinxveen, zoals de intocht van Sinterklaas. Wij helpen omliggende brigades met onze boten en bemanning bij hun bewakingen en varen elk jaar mee met Serious Rescue. Onze boot en bemanning kan ook worden ingezet bij overstromingen in Nederland. Daarom organiseren wij cursussen varend redden. Dit is een van onze belangrijke maatschappelijke taken.

Onze leden helpen andere brigades bij het bewaken van onze Nederlandse stranden. Negentig procent van onze stranden wordt bewaakt door strandwachten vanuit Reddingsbrigades Nederland. Een aantal van onze leden bewaakt gedurende de zomermaanden aan diverse stranden in Nederland.

Wij hebben een groep enthousiaste sporters die aan diverse wedstrijden deelnemen. Zwemmend Redden heeft een aantal wedstrijdonderdelen en hier doen wij als WRB aan mee.

Als Waddinxveense Reddingsbrigade (WRB) zoeken wij een enthousiaste voorzitter. Als voorzitter help je mee om onze maatschappelijke vereniging verder vorm te geven. Wij verwachten dat jij een verbinder bent. Als verbinder onderhoud en creëer je een netwerk buiten de WRB om ons maatschappelijk belang onder de aandacht te brengen. Daarnaast vinden wij het belangrijk om de diverse leden te enthousiasmeren voor hun werk. Het hebben van reddingsbrigade kennis is een pre maar geen randvoorwaarde.

Wij verwachten dat de penningmeester gemiddeld 1 uur per week bezig is met dit werk. Als bestuur vergaderen wij 12 keer per jaar waarvan 2 vergaderingen de beleidsvoorbereidende vergadering zijn en een de algemene ledenvergadering. Het is niet noodzakelijk om lid te worden van de vereniging maar wel wenselijk. U wordt in functie gekozen door de algemene vergadering.

Heeft u interesse neem dan contact op met onze huidige voorzitter via [email protected].

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Waddinxveense reddingsbrigade

De Waddinxveense ReddingsBrigade (WRB) is opgericht op 4 januari 1974 en is aangesloten bij Reddingsbrigades Nederland (voorheen KNBRD), de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen, het overkoepelende orgaan van alle reddingsbrigades in Nederland. De WRB heeft ongeveer 300 leden.

Het doel van onze vereniging is mensen leren zichzelf en anderen te redden uit het water om verdrinkingsongevallen te voorkomen. Dit doel willen we bereiken door cursussen te geven om de zwemvaardigheid en de conditie te vergroten en door de nodige technieken aan te leren. Ook leren we de leden om op de juiste wijze te handelen bij ongevallen waarbij anderen onverhoopt te water zijn geraakt en de zwemkunst niet machtig zijn. Dit betreft onder andere de volgende aspecten:


hoe beveilig ik mijzelf bij een ongeval;
hoe help ik een drenkeling zonder het water in te gaan;
hoe help ik een drenkeling waarbij ik te water ga;
wat doe ik bij een ongeval waarbij een auto te water is geraakt, een ijsongeval, etc.


Naast practische kennis wordt de cursisten de nodige theorethische kennis bijgebracht om op een veilige manier als zwemmend redder op te treden.
Naast cursussen op het gebied van zwemmend redden verzorgt de WRB ook een cursus varend redden, waarbij geleerd wordt om varend materieel op de juiste wijze te gebruiken. Tijdens de zomermaanden wordt door de oudere leden het geleerde in praktijk gebracht bij de verschillende bewakings-activiteiten. Ook nemen wij deel aan een regionale competitie en aan een groot aantal andere wedstrijden op zowel regionaal als landelijk niveau.