Skip Sidebar

Over ons

De Waddinxveense Kunst Kring (WKK) is op 9 februari 1988 opgericht door een groep enthousiaste vrijetijdskunstenaars.

De Vereniging heeft als doel het bevorderen van de beeldende kunst in brede zin ...

Deel

Wil jij ook even je schouders eronder zetten?

Project (Tijdelijk) · Flexibele uren
Evenement & festivalVervoer
Activiteit Delen
Waddinxveense Kunst Kring
#53428
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Waddinxveense-Kunst-Kring/activiteiten/Wil-jij-ook-even-je-schouders-eronder-zetten/53428 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Wij zoeken voor de komende Lente Expositie in de Remonstrantse Kerk in Waddinxveen vrijwilligers om op woensdag avond 6 april tussen ca. 17.30 uur en ca. 19.30 uur te kunnen assisteren met het versjouwen van materiaal, zoals houten panelen en blokken. De materialen zijn opgeslagen op 2 locaties, in Waddinxveen, en moeten een trap worden afgedragen.

Wij hebben het transport van de opslagruimte naar de expositieruimte v.v. zelf geregeld.

Het inladen en uitladen uit de geleende bakwagen moet gebeuren. De materialen worden in de kerkzaal neergezet. Op maandag 11 april moet de omgekeerde volgorde worden afgewerkt vanaf 18.00 uur tot ca. 19.30 uur. Bij de opslagruimte moeten alle materialen van uit de bakwagen  weer via de trap op de etage worden neergelegd.

Wij hebben zelf 4 man beschikbaar, maar we zoeken nog 2 tot 4 man om het werk te verlichten. Samen hebben we het werk snel geklaard!

 

NULL
Activiteit Delen

Over Waddinxveense Kunst Kring

De Waddinxveense Kunst Kring (WKK) is op 9 februari 1988 opgericht door een groep enthousiaste vrijetijdskunstenaars.

De Vereniging heeft als doel het bevorderen van de beeldende kunst in brede zin en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het culturele leven in Waddinxveen.

Kunstenaars kunnen lid worden en mensen die niet actief de beeldende kunst beoefenen maar wel belangstelling hebben voor kunst en cultuur kunnen donateur worden.

De vereniging bestaat uit ongeveer 135 leden en 135 donateurs.

Wat doet de Waddinxveense Kunst Kring?

De Waddinxveense Kunst Kring wil dat leden en donateurs elkaar ontmoeten en inspireren en organiseert daartoe onder meer de volgende activiteiten.

• Exposities in de bibliotheek, in de Remonstrantse Kerk en in diverse openbare ruimtes.

• Twee maal per maand Schilder- en tekenochtenden in de Hoge Noot. Men werkt zelfstandig aan een door hen zelf gekozen onderwerp met zelfgekozen materialen. Veelal is er na afloop een bespreking over de vorderingen van de werkstukken.

• Twee maal per maand een Fotoclub waar de deelnemers tips en nuttige informatie krijgen om hun werk te verbeteren

• Tweejaarlijks wordt in oktober de Waddinxveense Kunst Route georganiseerd, waarbij alle kunstenaars gedurende twee dagen hun werk door heel Waddinxveen kunnen exposeren.

• Regelmatig wordt er een Nieuwsbrief uitgebracht, waarin naast de activiteiten van de Kunst Kring ook een overzicht wordt gegeven van de exposities in Waddinxveen en omgeving.

• Zes keer per jaar wordt een Lezing verzorgd door een kunsthistoricus over een actuele tentoonstelling of onderwerp, en twee maal per jaar wordt er een Museumexcursie georganiseerd naar een actuele tentoonstelling in Nederland. Meer informatie vindt u op de website.

Verder heeft de WKK het Paula Hupkens Fonds voor minder draagkrachtige kunstenaars. Dit fonds stelt materiaal, zoals doeken, papier, verf of kwasten, beschikbaar.