Skip Sidebar

Over ons

De Stichting True Colors is een kleinschalige (gastouder)opvang voor katten en konijnen, die niet in een regulier asiel terecht kunnen. Meestal gaat het om katten, die te verwilderd/schuw of te oud ...

Deel

Konijnenverzorger

Structureel werk · Flexibele uren
Dieren verzorgen
Dierenwelzijn
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
St. Katten- en Konijnenopvang True Colors
#53362
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/St-Katten--en-Konijnenopvang-True-Colors/activiteiten/Konijnenverzorger/53362 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Een groot deel van de taken van een konijnenverzorger bestaat uit het schoonmaken van de konijnenverblijven. Een schoon verblijf is voor het welzijn van de dieren erg belangrijk. Maar ondertussen heb je natuurlijk ook veel contact met de konijnen. Ze moeten gevoerd worden, soms gekamd of geborsteld of de nagels moeten worden geknipt. Maar ook vinden ze het leuk om wat extra aandacht, lekkers en speelgoed te krijgen.

Het observeren van de konijnen is ook erg belangrijk om tekenen omtrent hun gezondheid en welzijn te signaleren. Ook kan zo een goede karakteromschrijving gemaakt worden voor als de konijnen klaar zijn om naar een nieuw baasje te verhuizen, waar ze samen met een maatje een mooi ruim verblijf krijgen. De konijntjes worden dan in een zogeheten koppelvakantie in de opvang aan elkaar gekoppeld en daarna bij hun nieuwe baasje thuis gebracht.

Als een konijn naar een nieuw baasje is verhuisd, gaan we na ongeveer een maand soms ook nog op nazorgbezoek. Het is altijd leuk om te zien hoe goed het konijn, dat je hebt verzorgd, terecht is gekomen.

Dit werk moet 7 dagen per week gebeuren. Vrijwilligers werken op basis van een in overleg opgesteld rooster.
Het is voor dit werk heel erg belangrijk, dat je je afspraken na komt. De konijnen kunnen namelijk niet zonder de nodige dagelijkse verzorging.
Wij vragen daarom een inzet van een vast dagdeel per week en een toezegging van minimaal 1 jaar. 
Natuurlijk is liefde voor en bij voorkeur enige kennis van en ervaring met konijnen wel noodzakelijk.

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over St. Katten- en Konijnenopvang True Colors

De Stichting True Colors is een kleinschalige (gastouder)opvang voor katten en konijnen, die niet in een regulier asiel terecht kunnen. Meestal gaat het om katten, die te verwilderd/schuw of te oud worden bevonden en konijnen, waarvoor in de nabijheid geen asiel is.

Verwilderde/schuwe katten zijn ooit allemaal huiskatten geweest, maar ze zijn het vertrouwen in mensen helemaal kwijt geraakt. Ze zijn dus eigenlijk alleen maar bang en verschuilen zich vaak achter een masker van agressie. Het is onze passie om het vertrouwen van deze dieren weer terug te winnen en hen te helpen hun ware kleuren weer te laten zien.

Konijnen zitten nog veel te vaak eenzaam achter in de tuin in een klein hokje. Voor het konijn niets aan en daardoor vaak voor het baasje ook niet. Deze konijnen kwijnen weg of moeten weg. Maar als je konijnen geeft wat ze nodig hebben, ontdek je hoe leuk en intelligent ze eigenlijk zijn. Onze tweede passie is om van deze zwaar ondergewaardeerde dieren hun ware kleuren te laten zien.

Al onze dieren worden liefdevol verzorgd en krijgen ook alle benodigde (diergeneeskundige) verzorging, waaronder vaccinaties, castratie en een identificatiechip (inclusief registratie).
En als de dieren daar aan toe zijn, gaan we voor hen op zoek naar een nieuw, passend huisje om voor de rest van hun leven te wonen.