Skip Sidebar

Over ons

De Stichting True Colors is een kleinschalige (gastouder)opvang voor katten en konijnen, die niet in een regulier asiel terecht kunnen. Meestal gaat het om katten, die te verwilderd/schuw of te oud ...

Deel

Gastgezin konijnen

Project (Tijdelijk) · Flexibele uren
Dieren verzorgen
Dierenwelzijn
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
St. Katten- en Konijnenopvang True Colors
#53325
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/St-Katten--en-Konijnenopvang-True-Colors/activiteiten/Gastgezin-konijnen/53325 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Als gastgezin konijnen vang je tijdelijk een konijn (soms twee) op tot er een geschikt nieuw plekje voor is gevonden. Jij biedt het konijn een goede verzorging (eten, drinken en een schoon verblijf), ruimte, tijd en aandacht. Door regelmatig met het konijn bezig te zijn, te spelen of te borstelen, leer je hem/haar goed kennen. Met die informatie (en bijbehorende foto's) gaan we samen met jou op zoek naar een geschikt nieuw plekje. 
Ook het wegbrengen of het afleggen van een nazorgbezoekje behoort tot je taken. Niets leuker dan te zien, dat het konijn, dat je verzorgd hebt, goed terecht is gekomen.
 

Opgevangen dieren moeten 7 dagen per week verzorgd worden. Wij vragen een toezegging van minimaal 1 jaar.
Liefde voor, kennis van en ervaring met konijnen zijn noodzakelijk. Evenals tijd en aandacht voor de konijnen.
Ook vragen we minimaal 150 x 100 cm ruimte voor een hok en ren.
Het is makkelijk als je in of om Waddinxveen woont en eigen vervoer hebt voor eventuele bezoekjes aan onze dierenarts in Waddinxveen

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over St. Katten- en Konijnenopvang True Colors

De Stichting True Colors is een kleinschalige (gastouder)opvang voor katten en konijnen, die niet in een regulier asiel terecht kunnen. Meestal gaat het om katten, die te verwilderd/schuw of te oud worden bevonden en konijnen, waarvoor in de nabijheid geen asiel is.

Verwilderde/schuwe katten zijn ooit allemaal huiskatten geweest, maar ze zijn het vertrouwen in mensen helemaal kwijt geraakt. Ze zijn dus eigenlijk alleen maar bang en verschuilen zich vaak achter een masker van agressie. Het is onze passie om het vertrouwen van deze dieren weer terug te winnen en hen te helpen hun ware kleuren weer te laten zien.

Konijnen zitten nog veel te vaak eenzaam achter in de tuin in een klein hokje. Voor het konijn niets aan en daardoor vaak voor het baasje ook niet. Deze konijnen kwijnen weg of moeten weg. Maar als je konijnen geeft wat ze nodig hebben, ontdek je hoe leuk en intelligent ze eigenlijk zijn. Onze tweede passie is om van deze zwaar ondergewaardeerde dieren hun ware kleuren te laten zien.

Al onze dieren worden liefdevol verzorgd en krijgen ook alle benodigde (diergeneeskundige) verzorging, waaronder vaccinaties, castratie en een identificatiechip (inclusief registratie).
En als de dieren daar aan toe zijn, gaan we voor hen op zoek naar een nieuw, passend huisje om voor de rest van hun leven te wonen.