Skip Sidebar

Over ons

De praatgroep voor anderstalige vrouwen (10 tot 15 vrouwen) organiseert ontmoetingen voor vrouwen uit verschillende culturen. Iedere woensdag van 9.15 tot 11.15 uur komen wij naar de Mauritslaan 55 om ...

Deel

Over Praatgroep Anderstalige vrouwen

De praatgroep voor anderstalige vrouwen (10 tot 15 vrouwen) organiseert ontmoetingen voor vrouwen uit verschillende culturen. Iedere woensdag van 9.15 tot 11.15 uur komen wij naar de Mauritslaan 55 om elkaar en elkaars cultuur te leren kennen. Wij spreken met elkaar over een van tevoren bepaald onderwerp.

Het doel is het vergroten van de spreek- en luistervaardigheid in het Nederlands en de Nederlandse samenleving leren kennen om zich hier beter thuis te voelen. De onderwerpen zijn heel divers. Soms nodigen we een spreker uit, zoals bijv. een diëtiste of de wijkagent. Vaker zoeken we een onderwerp dichter bij huis en diepen het onderwerp zelf uit, bijv. rituelen rond de geboorte, wat betekent je naam, complimentjes geven.

Veel vrouwen zijn actief binnen de groep, maar wij zoeken nu iemand die de kar trekt.

Onderwerpen inventariseert, zelf bedenkt, sprekers uitnodigt en begeleidt. De ochtenden vorm geeft, gesprekken leidt.

De groep draait de laatste 5 jaar geheel zonder subsidies met alleen maar vrijwilligers, maar 15 jaar geleden stonden Stichting Tawiza en Vluchtelingen werk aan de basis van deze groep. Ook de Bredeschool heeft een aantal jaar met beroepskrachten het programma verzorgd, nu zijn Stichting Tawiza en Palet Welzijn op afstand erbij betrokken.

Foto's