Skip Sidebar

Over ons

WIE ZIJN WE ?

Iedereen die nieuwsgierig is naar de mooie stukjes natuur van Zuid-Holland, die behalve genieten van de rust en de landelijkheid van het polderlandschap ook af en toe graag de handen ...

Deel

Vrijwilligers voor landschapsonderhoud

Structureel werk · Flexibele uren
Lindengaarde 11, 2742 TP Waddinxveen, Netherlands
Tuinieren
Kinderen & Jongeren
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Natuurgroep Waddinxveen
#53387
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Natuurgroep-Waddinxveen/activiteiten/Vrijwilligers-voor-landschapsonderhoud/53387 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

De Natuurgroep Waddinxveen is van november tot eind maart actief in het landschap in de regio rondom Waddinxveen. We snoeien en zagen op de zaterdagen van 9.15 tot 15.30 uur bij boeren en particulieren om een stuk natuur op te knappen. In de pauzes wordt voor koffie en soep gezorgd.

Wij zoeken vrijwilligers om landschapsonderhoud te doen in de regio Waddinxveen. We knotten wilgen en snoeien houtakers (in Boskoop) met achterstallig onderhoud. We werken op zaterdagen van november tot april. Op de website www.knotten.nl staat meer informatie over ons.

Heb je zin om de handen uit de mouwen te steken om stukjes mooie natuur te onderhouden? Kom dan eens op een van onze werkdagen.

NULL

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Waddinxveen Activiteiten > Natuurgroep Waddinxveen > Vrijwilligers voor landschapsonderhoud

Over Natuurgroep Waddinxveen

WIE ZIJN WE ?

Iedereen die nieuwsgierig is naar de mooie stukjes natuur van Zuid-Holland, die behalve genieten van de rust en de landelijkheid van het polderlandschap ook af en toe graag de handen uit de mouwen wil steken, om te helpen achterstallig onderhoud in deze natuurgebieden weg te werken, is van harte welkom. bij ons kun je je eigen werktempo bepalen, zelf afwisselend zagen, hakken dan wel slepen of takkenbossen binden. Het werk in de buitenlucht vraagt om ruime pauzes met prima koffie. Ook daar wordt voor gezorgd en vaak is er nog erwtensoep ook. Het is wel vrijwilligerswerk dus valt er niets mee te verdienen. De houtopbrengsten komen ten goede aan de groepskas. Daarvan worden alle gereedschapskosten betaald.

WAT WILLEN WE ?

De Natuurgroep Waddinxveen  wil daadwerkelijk helpen achterstallig onderhoud weg te werken  van stukken natuur zoals knotwilgen, houtkaden, geriefbossen, veenputten enzovoort.  In eerste instantie richt de groep  zich op hulp aan boeren en eigenaren van waardevolle natuurelementen.
 Tevens gaat de groep beheersovereenkomsten aan met stichtingen e.d. die natuurgebieden in eigendom hebben  en zelf niet voldoende middelen hebben om volledige onderhoudskosten op te brengen.

WANNEER WERKEN WE?

Gezien de opzet van de groep liggen de werkzaamheden geconcentreerd in de winter. Het ‘houten’ is bij uitstek een bezigheid als er ijs ligt. Wij kunnen daar niet op wachten. Zodra de bladeren van de bomen zijn gevallen begint het knottersbloed te kriebelen. Elke zaterdagochtend vertrekt er om kwart voor negen een groepje mensen vanaf station Gouda (achteruitgang) naar het adres van het werkprogramma. Iedereen die een keer mee is geweest ontvangt daarna het programma en is in principe lid van de Natuurgroep Waddinxveen.Nog  even voor de goede orde:
 -    Je moet je hierdoor niet verplicht voelen iedere zaterdag mee te gaan.  -    Er wordt geen lidmaatschapsgeld geheven .