Skip Sidebar

HiP Waddinxveen

Non-profit

Over ons

HiP Waddinxveen is een netwerk van kerkleden en parochianen die in hun eigen buurt vrijwillig hulp bieden aan mensen in nood. Hulpvragers zonder sociaal netwerk en financiële middelen om hulp te ...

Deel

Bezoek vrijwilliger

Structureel werk · Flexibele uren
Bosboom Toussaintsingel 62, 2741 AN Waddinxveen, Netherlands
Maatje & buddy
OuderenMensen met een beperking
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
HiP Waddinxveen
#53309
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/HiP-Waddinxveen/activiteiten/Bezoek-vrijwilliger/53309 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Als bezoekvrijwilliger bij HiP Waddinxveen ga je ongeveer 2 keer per maand op bezoek bij een kwetsbare inwoner uit de buurt die niet (meer) over een eigen netwerk beschikt. Dat kan een oudere zijn maar ook een jonger iemand die door omstandigheden geen familie of vrienden heeft om op terug te kunnen vallen. Je spreekt zelf af met de hulpvrager hoe vaak en op welke dag jullie afspreken.

Als bezoekvrijwilliger is het belangrijk dat je het fijn vindt om andere mensen te leren kennen en naar hun verhalen te luisteren zonder oordeel.
Je bent vriendelijk, open en geduldig en maakt makkelijk contact. Je gaat vertrouwelijk om met datgene wat je wordt verteld.
Daarnaast is het van belang dat je minimaal 1 x per maand een uurtje tijd kunt vrijmaken om iemand te bezoeken.
 

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over HiP Waddinxveen

HiP Waddinxveen is een netwerk van kerkleden en parochianen die in hun eigen buurt vrijwillig hulp bieden aan mensen in nood. Hulpvragers zonder sociaal netwerk en financiële middelen om hulp te kunnen inkopen, worden op deze manier geholpen.
Vraag en aanbod worden door de plaatselijke helpdesk van HiP Waddinxveen bij elkaar gebracht. Voordat een hulpvraag een hulpbieder bereikt, is deze eerst door een HiP-medewerker in behandeling genomen en afgebakend tot een geschikte HiP-hulpvraag. Zowel hulpvragers als hulpbieders weten hierdoor wat zij kunnen verwachten, waar de vraag begint en waar hij eindigt.