Skip Sidebar

Over ons

Het Historisch Genootschap Waddinxveen (HGW) is opgericht op 20 april 1993 en heeft tot doel de geschiedenis in het algemeen en die van Waddinxveen in het bijzonder onder de aandacht te brengen van de ...

Deel

Interviewer voor ons kwartaalblad Het Dorp Waddinxveen.

Project (Tijdelijk) · Flexibele uren
Overtoom 25, 2741 MS Waddinxveen, Netherlands
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Het Historisch Genootschap Waddinxveen
#53364
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Het-Historisch-Genootschap-Waddinxveen/activiteiten/Interviewer-voor-ons-kwartaalblad-Het-Dorp-Waddinxveen/53364 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Functieomschrijving

Het Historisch Genootschap vindt het belangrijk de mondelinge overlevering van de geschiedenis van Waddinxveners en hun dorp schriftelijk vast te leggen. Daarom kun je regelmatig interviews lezen in het kwartaalblad ‘Het Dorp Waddinxveen’ met mensen die hier al lang wonen en vaak ook hun jeugd hebben doorgebracht.

In deze afleveringen vertellen zij over het dorp van hun jonge jaren, hun werkzame leven en o.a. over personen, gebruiken, beroepen en het gemeentebestuur van weleer. Deze verhalen worden na de plaatsing in het kwartaalblad op de website van HGW gezet en zijn  zo beschikbaar voor iedere geïnteresseerde.

Het is de bedoeling dat er elk kwartaal ten minste één interview geplaatst wordt. Het HGW heeft een lange lijst van te interviewen personen en is verheugd dat er op dit moment vier interviewers zijn, die verhalen van Waddinxveners vastleggen. Maar er zijn meer interviewers nodig.

Vind je het leuk om met mensen te communiceren en hun vertellingen schriftelijk vast te leggen, meld je dan aan. Bij de interviews kan de dictafoon van HGW gebruikt worden. 

De interviews worden voor plaatsing gelezen door de redactiecommissie.

Goede beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste.

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Waddinxveen > Waddinxveen Activiteiten > Het Historisch Genootschap Waddinxveen > Interviewer voor ons kwartaalblad Het Dorp Waddinxveen.

Over Het Historisch Genootschap Waddinxveen

Het Historisch Genootschap Waddinxveen (HGW) is opgericht op 20 april 1993 en heeft tot doel de geschiedenis in het algemeen en die van Waddinxveen in het bijzonder onder de aandacht te brengen van de (Waddinxveense) bevolking. De vereniging doet dit door het verzamelen van gegevens, voorwerpen en documenten over de Waddinxveense geschiedenis en door het houden van tentoonstellingen en lezingen. Ook organiseert de vereniging excursies en houdt zij gastlessen over Waddinxveen op de Waddinxveense basisscholen. Voorts geeft de vereniging één keer per kwartaal een geïllustreerd verenigingsblad uit waarin artikelen zijn opgenomen over Waddinxveense historische monumenten, verhalen en mensen.