Skip Sidebar

Over ons

De missie van De Kroon is het bij elkaar brengen van Waddinxveners door een breed aanbod van kunst en cultuur. De Kroon is een plek waar je overdag een kopje koffie kunt drinken, een creatieve les ...

Kunst & cultuur
Deel
 Bestuurslid Facilitaire Zaken Cultuurhuys De Kroon

Bestuurslid Facilitaire Zaken Cultuurhuys De Kroon

Structureel werk · 4–8 uur/week
Gouweplein 1, 2741 MW Waddinxveen, Netherlands
Activiteit Delen
Cultuurhuys De Kroon
#53409
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Cultuurhuys-De-Kroon/activiteiten/Bestuurslid-Facilitaire-Zaken-Cultuurhuys-De-Kroon/53409 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Bestuurslid met eerste verantwoordelijkheid voor de dagelijkse gang van zaken in het Cultuurhuys en voor het aansturen van de Facilitair Manager.

Uitgebreide omschrijving

Wij zoeken een: 

Enthousiast bestuurslid Facilitaire Zaken 

Het bestuur van Stichting Cultuurhuys De Kroon (De Kroon) bestaat uit een Voorzitter, Penningmeester, Secretaris, Bestuurslid Facilitaire Zaken en Bestuurslid Programma en Communicatie. In verband met het vertrek van ons Bestuurslid Facilitaire Zaken zoeken wij per direct een opvolger. De belangrijkste aandachtspunten in deze rol zijn het aansturen van de Facilitair Manager en de groep vrijwilligers die nodig zijn voor het functioneren van de infobalie van De Kroon, het CultuurhuysCafé en het Rabotheater. 

Wat breng je mee:

Je vindt het belangrijk dat “Theater, Film en Cultuur” een bruisend hart op het Gouweplein in Waddinxveen heeft en je wilt daar graag je steentje aan bijdragen. 

Je wilt graag meedenken en beslissingen nemen, in samenspraak met collega bestuursleden, over de missie van De Kroon. 

Je bent iemand die graag vrijwilligers enthousiasmeert, inspireert en motiveert en je vertaalt dit probleemloos naar de missie van De Kroon.

Je hebt, bij voorkeur, ervaring in een horeca, facilitaire en/of operationele leidinggevende rol / relevante managementervaring. 

Je bent een teamplayer en vindt het belangrijk om een goed (werk-)klimaat te creëren voor de groep van facilitaire vrijwilligers, de Facilitair Manager en vaste gebruikers van De Kroon.

Dit ga je doen:

Je bent de eerstverantwoordelijke voor de facilitaire zaken en de Facilitair Manager.

Je stuurt vanuit je bestuursrol de groep van facilitaire vrijwilligers, zoals gastvrouwen/-heren, medewerkers beeld, licht & geluid, medewerkers infobalie en projectbegeleiders theater aan.

Je bent regelmatig in De Kroon te vinden, zodat je goed weet wat er speelt.

Je stemt nauw zaken af met de Facilitair Manager van De Kroon.

Je neemt (in beginsel maandelijks) deel aan bestuursvergaderingen van De Kroon en overlegt daarin mee over alle zaken die aan de orde komen

Je neemt (maandelijks) deel aan de Facilitaire Commissie, waarin operationele/facilitaire zaken (horeca, techniek, programma, inzet vrijwilligers) aan de orde komen. Eventuele voorstellen, veranderingen vanuit deze commissie bespreek je in het bestuur. 

Met de Facilitair Manager van De Kroon heb je intensief contact en maandelijks een overleg over bijvoorbeeld de algemene gang van zaken, bestuursbesluiten, verbeteringen, kostenbeheer, schoonmaakschema en de inzet van onze vrijwilligers.

Driemaal per jaar vindt een “horeca overleg” plaats met alle gastvrouwen/-heren, medewerkers infobalie en de Facilitair Manager, waarbij afstemming plaatsvindt tussen de horecavrijwilligers en de noodzakelijke instructies worden gegeven. Je bent als bestuurslid Facilitaire Zaken de organisator en voorzitter van dit overleg.

Met de vaste gebruikers van De Kroon organiseer je viermaal per jaar een “gebruikersoverleg”. Als voorzitter stel je de agenda samen op basis van de ingebrachte punten van de vaste gebruikers en de Facilitair Manager.      

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Waddinxveen Activiteiten > Cultuurhuys De Kroon > Bestuurslid Facilitaire Zaken Cultuurhuys De Kroon

Over Cultuurhuys De Kroon

De missie van De Kroon is het bij elkaar brengen van Waddinxveners door een breed aanbod van kunst en cultuur. De Kroon is een plek waar je overdag een kopje koffie kunt drinken, een creatieve les kunt volgen of een boek kunt ophalen, maar waar je ook een avond uit kunt gaan, gezellig en dichtbij! Een plek waar je je thuis voelt, sociale contacten aanhaalt en impressies opdoet.

Om dit waar te maken werken wij met een enthousiaste vrijwilligersorganisatie en streven wij naar een gezonde en duurzame exploitatie, wij werken samen met de gemeente Waddinxveen, maatschappelijke en culturele partners en betrokken ondernemers.