Skip Sidebar

Over ons

De meeste mensen wonen prettig met hun buren. Soms is dat niet het geval en ontstaan er ergernissen of meningsverschillen. Wanneer de emoties oplopen, is het lastig om tot een gesprek te komen ...

Buurt & omgevingWelzijn
Deel

Buurtbemiddelaars

Structureel werk · Flexibele uren
Flexibele locatie
Advies & MentoringZorg
OuderenKinderen & Jongeren
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Buurtbemiddeling Kwadraad
#53240
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Buurtbemiddeling-Kwadraad/activiteiten/Buurtbemiddelaars/53240 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wil jij je woonomgeving fijner maken? Help buren bijeen te brengen!

Uitgebreide omschrijving

Als vrijwillige bemiddelaar ga je aan de slag met problemen tussen buren. Na een opleiding ga je altijd samen met een collega buurtbemiddelaar op pad. Je maakt deel uit van een enthousiast en gemotiveerd team. Wil je helpen je woonomgeving fijner te maken, ben je geïnteresseerd in communicatie en ga je conflicten niet uit de weg? Dan is dit uitdagende vrijwilligerswerk écht iets voor jou.


Als bemiddelaar bezoek je altijd samen met een collega eerst beide buren thuis om ieders kant van het verhaal te horen. Wanneer de buren daarvoor open staan organiseer en leid je met je collega een bemiddelingsgesprek op neutraal terrein.

Wij vragen van de vrijwilligers een onpartijdige en respectvolle houding. Daarnaast moet hij/zij goed kunnen luisteren, positief ingesteld zijn, goed om kunnen gaan met emoties en kunnen relativeren.

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Buurtbemiddeling Kwadraad

De meeste mensen wonen prettig met hun buren. Soms is dat niet het geval en ontstaan er ergernissen of meningsverschillen. Wanneer de emoties oplopen, is het lastig om tot een gesprek te komen. Dat doet de situatie doorgaans geen goed. Buurtbemiddeling kan helpen om de cirkel te doorbreken. Wij geven informatie en advies over hoe je burenoverlast zelf kunt aanpakken. Is dat niet voldoende, dan kunnen buren onze onafhankelijke bemiddelaars inschakelen. Onder hun deskundige begeleiding kunnen de buren samen nadenken over een goede oplossing voor de onderlinge overlast.